Prop de 700 escriptors signen un manifest contra la intervenció «hiperbòlica» de l'Estat

Jaume Cabré, Quim Monzó, Albert Sánchez Piñol, Sergi Belbel, Miquel Desclot o Núria Cadenes, entre els noms que s'han adherit al text

22 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:03h

Albert Sánchez Piñol Foto: Adrià Costa


Prop de 700 autors del país han fet públic un manifest a favor de les llibertats i del referèndum. "No podem acceptar que s'escorcollin impremtes i mitjans de comunicació, que es prohibeixin actes públics, que s'intimidi els qui treballen perquè tots els ciutadans puguem decidir el nostre futur col·lectiu", afirmen, sense subterfugis. Entre els signants, autors com Jaume Cabré, Quim Monzó, Albert Sánchez Piñol, Sergi Belbel, Miquel Desclot, Núria Cadenes, Dolors Miquel o Enric Casasses.

El text descriu la resposta de l'estat espanyol dels darrers dies com a "hiperbòlica, entotsolada, d'un hiperlegalisme histriònic, d'un supremacisme arnat" i denuncia que aquesta mateixa resposta faci "impossible el debat polític serè", per subratllar que "atempta sense escrúpols contra la llibertat d'expressió i altres drets fonamentals".

Per tot això, aquests prop de 700 escriptors criden "a participar en el referèndum del pròxim diumenge 1 d'octubre". "Que cadascú voti el que vulgui. Però que no hi falti. Perquè ara mateix el que hi ha en joc no és només el futur del país. Ens hi juguem també la llibertat d'expressió, la dignitat de ser ciutadans de ple dret".
 

Manifest dels escriptors catalans pel referèndum / Escriptors catalans