Els manifestants bloquejaran la Guàrdia Civil si s'endú papers d'Economia

Puigdemont trasllada als partits i les entitats que l'1-O se celebrarà | La Generalitat té plans traçats per poder dur a terme el referèndum

Clavells a la seu d'Economia
Clavells a la seu d'Economia | Adrià Costa
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:08h
La reacció contra la irrupció de la Guàrdia Civil en quatre conselleries de la Generalitat -Economia, Exteriors, Governació i Afers Socials- ha estat espontània a primera hora del matí, però no ha estat imprevista. Les entitats sobiranistes i els partits porten mesos preparant la resposta a un escenari de repressió de l'Estat, i la moblilització al carrer és la cara més visible d'aquesta estratègia. Les protestes pacífiques estan centrades a la confluència entre Rambla Catalunya i la Gran Via de Barcelona, on hi ha el departament d'Economia, i el pacte al qual han arribat partits i entitats és que els manifestants no deixin sortir la Guàrdia Civil de les dependències de la conselleria si els agents "s'enduen documents", segons fonts consultades per NacióDigital.

En cas contrari, és a dir, si l'institut armat no confisca documentació, l'ordre que es donarà és de deixar passa els agents. Aquestes accions s'han consensuat entre les formacions independentistes i les entitats, que des de primera hora fan costat al departament d'Economia i a les persones detingudes, així com també al personal de la conselleria que ha vist interrompuda l'activitat normal pels escorcolls de la Guàrdia Civil. Els partits estan cridant a la mobilització aquesta tarda per omplir la confluència entre Rambla Catalunya i la Gran Via, i el PDECat i ERC han suspès els actes que tenien previstos per les set.

A banda de les mobilitzacions, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha posat en contacte amb formacions i entitats per tal de deixar clar que "l'1-O va endavant" i que hi ha "plans B" en marxa per garantir la votació, tal com va avançar NacióDigital. "Votarem peti qui peti", ressalta un alt dirigent consultat.