Forcadell crida a votar l'1-O davant «l'estat d'excepció» decretat per Rajoy

La presidenta del Parlament assegura que el govern espanyol "ha enterrat la política" i que, sigui quin sigui el resultat del referèndum, "Catalunya ja haurà guanyat"

Carme Forcadell amb els membres de la Mesa i expresidents del Parlament
Carme Forcadell amb els membres de la Mesa i expresidents del Parlament | Parlament
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:32h
Moment solemne i institucional al Parlament de Catalunya. La presidenta de la cambra, Carme Forcadell, ha comparegut acompanyada de tots els expresidents: els democristians Joan Rigol i Núria de Gispert, i el republicà Ernest Benach, i dels membres de la mesa. Forcadell Forcadell ha dit que "avui s'han atacat les institucions catalanes i el seu autogovern" i que les "actuacions vergonyoses" de les forces de l'Estat "suposen la suspensió de l'autonomia de Catalunya", instaurant-se un "estat d'excepció de facto, en una violació flagrant dels drets i les llibertats democràtiques. Condemnem les actuacions que criminalitzen i volen impedir que els catalans decideixin el seu futur".

La presidenta Forcadell ha preguntat: "Aqueta és l'única resposta que podeu donar davant un clam majoritari de la societat catalana? Davant la voluntat de votar només podeu oferir l''amenaça i la por?" I ella mateixa ha contestat: "L'Estat ha enterrat la política i ha obert la porta a la repressió". Forcadell ha apel·lat a respondre "davant la repressió, política i urnes; davant els registres, clavells i paperetes; davant les amenaces, somriures i vots". La presidenta ha assegurat que "defensarem les nostres institucions, units en la diversitat". "La nostra gran força -ha continuat Forcadell- és el vot" i ha cridat a "votar sí o votar no l'1 d'octubre, però votar. Sigui quin sigui el resultat, Catalunya ja haurà guanyat".