Gabriel Rufián: «El referèndum és l'única moció de censura victoriosa contra Rajoy»

El diputat d'ERC aplaudeix la decisió dels "comuns" de cridar a la participació l'1-O

Rufián arribant en Rodalies a l'estació de Montcada i Reixac-Manresa
Rufián arribant en Rodalies a l'estació de Montcada i Reixac-Manresa | Albert Hernàndez
15 de setembre del 2017
Actualitzat el 17 de setembre a les 17:57h
El diputat d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha elevat el referèndum com “l’única moció de censura victoriosa contra Rajoy”. Però no només “una derrota”, com ha qualificat”, al president del Govern de l’Estat també “a un règim” al que ha afegit PSOE, Ciutadans, el Tribunal Constitucional, la Fiscalia i “la brigada mediàtica que els protegeix”.

Rufián ha visitat aquest divendres Montcada i Reixac, arribant amb Rodalies des de Sabadell, en el marc de la campanya pel "sí" al referèndum, en "uns trens abandonats" per l’Estat. En aquest sentit, la diputada d’ERC, Teresa Jordà, ha recordat que el pla 2008-2015 de l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero en aquest àmbit, tenia previst invertir 4.000 milions d’euros i “no s’ha fet ni una desena part”. Per això, ha afegit, “aspirem a una república en el que les infraestructures estiguin al servei de les persones”.  

D’altra banda, Rufián ha aplaudit la decisió dels comuns de cridar a la participació, perquè al cap i la fi “el que volen és un canvi”, ha manifestat. Tot plegat, concentra més gent en favor d’un referèndum i que no els espanta “la guerra bruta”, que no serà suficient “per aturar el sentiment de centenars de milers de persones”.
 

Rufián passejant per Montcada i Reixac amb la diputada Teresa Jordà i el portaveu d'ERC de la localitat, Jordi Sànchez Foto: Albert Hernàndez


Intervenció de les finances del Govern

El republicà s’ha avançat a qualsevol decisió que pugui prendre el consell de ministres d’aquest divendres: “Les finances de la Generalitat ja estan intervingudes de facto des de fa molt de temps” posant com exemple Rodalies. Ha fet servir la seva ironia per redefinir el FLA, que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, “coneix com Fons de Liquiditat Autonòmica i nosaltres, Frau de Liquiditat Autonòmica”.

Rufián ha apuntat que el FLA el que fa “aprofitar-se dels impostos, no només dels catalans, i cobrar-los amb interessos. Això és un timo”. Ha suggerit que es “preocupin” més per l’incendi a la Ciutat de la Justícia de València que per perseguir urnes i impressores.