El missatge de Correus per ordenar als treballadors frenar el material de l'1-O

Fonts de l'empresa estatal expliquen a NacióDigital que les ordres de la cúpula aboquen els treballadors a l'"arbitrarietat" a l'hora de protegir el dret a la confidencialitat | Correus ordena als empleats que impedeixin l'enviament de targetes censals o notificacions de les meses als ciutadans

L'ordre que han rebut càrrecs intermitjos de Correus via correu electrònic
L'ordre que han rebut càrrecs intermitjos de Correus via correu electrònic
14 de setembre del 2017
Actualitzat el 15 de setembre a les 10:44h
L'estratègia judicial de l'Estat per frenar el referèndum no dona treva i està arribant a tots els nivells de la piràmide de l'engranatge de l'organització del referèndum. Correus és una de les empreses clau per poder fer arribar material de l'1 d'octubre, com ara publicitat, targetes censals o paperetes. És per això que la prefectura d'aquesta empresa pública de l'Estat ha donat ja ordres als seus treballadors per a què s'abstinguin de "realitzar l'admissió d'enviaments, o dur a terme qualsevol acte, que pugui estar relacionat" amb el referèndum de l'1 d'octubre.
 

L'ordre que han rebut càrrecs intermitjos de Correus via correu electrònic


Aquesta ordre va ser enviada aquest dimecres als treballadors, però no és la primera. Segons han explicat fonts de Correus a NacióDigital, ja dimarts es va avisar a tots els empleats que informessin de qualsevol material relacionat amb l'1-O que els arribi. Els superiors directes, però, van traslladar verbalment que havien de preservar el dret a la confidencialitat de les cartes i els enviaments encara que portessin segells de l'ANC o partits com ERC i el PDECat. La publicitat, en canvi, no és confidencial i sí està subjecta a inspecció postal. "Ens van dir que si en rebíem, l'escanegéssim per enviar-la als serveis jurídics", expliquen fonts de l'empresa pública.

La segona ordre, però, que es pot llegir en el correu que publica aquest diari, ja no fa referència a la protecció del dret a la confidencialitat, fet que aboca els treballadors a una conducta "arbitrària". "Ens diuen que no agafem res que pugui estar relacionat amb l'1 d'octubre, però si no obrim les cartes no ho podem saber", argumenten aquestes fonts.  

La suspensió del Tribunal Constitucional

La instrucció d'aquesta empresa pública estatal recorda que "Tribunal Constitucional ha acordat la suspensió de tota la normativa que regula el referèndum d'autodeterminació de Catalunya" i que també queda suspesa "qualsevol actuació o iniciativa" que permeti celebrar la consulta. Amb aquesta missiva, destinada als directors d'oficines i sucursals, es pretén impedir l'enviament de targetes censals o notificacions de les meses als ciutadans.

La missiva també demana que s'informi d'aquestes instruccions a "tot el personal de les unitats, amb especial atenció als torns de tarda, així com al personal de les oficines dependents". A més, subratlla que si els treballadors tenen algun "dubte, aclariment o incidència", es posin "immediatament en contacte" amb seu "cap de sector".
 

Furgonetes de repartiment de Correus aparcades davant la seu de Via Laietana Foto: ACN

Arxivat a