El TSJC exclou el delicte de malversació de la querella contra Forcadell i la mesa

La presidenta del Parlament i els membres de la mesa són de nou acusats per prevaricació i desobediència | Carme Forcadell, Lluís Guinó, Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet reben també la suspensió de la llei del referèndum

Carme Forcadell, Anna Simó i Lluís Guinó reben les notificacions del TC
Carme Forcadell, Anna Simó i Lluís Guinó reben les notificacions del TC | ACN
12 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:22h
Un cop més, es repeteix la mateixa imatge: dos secretaris del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya entren al Parlament i s'adrecen als membres sobiranistes de la mesa. Aquest cop se'ls ha notificat la suspensió de la llei del referèndum per part del Tribunal Constitucional i també la querella presentada per la Fiscalia que ha estat admesa a tràmit.

Tot i que el ministeri fiscal demanava que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la mesa Lluís Guinó, Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet fossin investigats per prevaricació, desobediència i malversació de fons, el TSJC ha exclòs d'entrada aquest últim delicte que inclou penes de presó. En canvi, l'admissió a tràmit de l'altra querella, contra tots els membres de l'executiu, sí que s'ha fet pels tres delictes apuntats per la Fiscalia. El TSJC creu que el Govern "hauria utilitzat arbitràriament" les seves potestats.

El TSJC especifica en el seu escrit, al qual ha tingut accés NacióDigital, que siguin investigats per, "almenys, un o més delictes de desobediència" i per un "delicte continuat de prevaricació". La querella presentada estableix que els membres de la mesa investigats "eren plenament conscients" amb el seu vot favorable a l'admissió a tràmit de la llei del referèndum i la de transitorietat estaven "desobeint frontalment" al mandat del Tribunal Constitucional.

Aquesta és la tercera querella que rep Forcadell, la segona que reben Simó, Nuet i Barrufet i la primera de Guinó, que va substituir Lluís Corominas a la vicepresidència de la mesa fa unes setmanes.

Pel que fa a la suspensió, el tribunal adverteix els membres de la mesa del seu "deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada". En concret, especifica que s'han d'abstenir d'"iniciar, tramitar, informar o dictar" actuacions que permetin la celebració del referèndum.