ERC centra la campanya de l'1-O en els municipis amb més indecisos

Els republicans gastaran més d'un milió d'euros entre la precampanya i la campanya del referèndum, on també buscaran el suport de les dones a la independència

12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:04h

Mònica Palacín, Sergi Sabrià i Isaac Peraire, presentant la campanya d'ERC pel referèndum. Foto: Roger Tugas


Mentre l'aparell judicial i polític de l'Estat ja té tota la maquinària a punt per intentar impedir el referèndum, les forces independentistes ja es preparen per iniciar aquest dijous a la nit la campanya electoral. El cap de campanya d'ERC, Sergi Sabrià, ha explicat que tenen preparats 500 actes durant els 15 dies previs a l'1-O, per bé que els principals se centraran en aquelles ciutats on els republicans han detectat que hi ha més indecisos, sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona i, en segona instància, la de Tarragona.

De fet, ERC participarà també en els tres grans actes de la campanya unitària pel , que tindran lloc la primera nit de campanya a Tarragona, el tancament a Barcelona i el central a l'àrea metropolitana -el dia 22-, on també intervindran el PDECat, la CUP, Demòcrates, MES, l'ANC o Òmnium. Pel que fa als grans actes exclusivament dels republicans -que ja n'han fet més de 600 de precampanya, amb el lema "La República que farem"-, aquests s'han organitzat a Sabadell, Mollet, El Prat de Llobregat, El Vendrell, Cerdanyola, Vilafranca del Penedès, Ripollet o Mataró, on tenen detectats més ciutadans que "encara no han decidit si anar a votar o si fer-ho pel ".

D'aquesta manera, entre la precampanya i la campanya, els republicans es gastaran més d'un milió d'euros, els quals ja estaven pressupostats i no han requerit de cap deute amb entitats financeres, malgrat que aquest cop no hi haurà subvenció electoral de l'administració. L'objectiu, segons Sabrià, serà "omplir de contingut el ", motiu pel qual hi haurà més d'una vintena de missatges sectorials en favor de l'opció independentista i per fer un "país més net, més pròsper i més just", tant en castellà com en català.

Implicació de les principals cares del partit

Tant el vicepresident del Govern i president d'ERC, Oriol Junqueras, com la secretària general del partit, Marta Rovira, com les dues cares republicanes al Congrés, Gabriel Rufián i Joan Tardà, s'implicaran activament en els actes. "Durant aquests 15 dies ningú pot tenir la previsió de dormir gaire", ha ironitzat el cap de campanya, que també ha reconegut que, segons quina sigui l'actuació de l'Estat, caldrà maniobrar per buscar el suport social en forma de mobilització per garantir la celebració de l'1-O.

Així mateix, un altre segment on els republicans buscaran incidir és en el de les dones. La secretària d'organització, Mònica Palacín, ha explicat que demoscòpicament tenen detectat que "el percentatge de l'abstenció és més elevat en les dones, i aquestes es decanten més pel no". Per això, entre altres accions perquè les dones "participin i vegin que és positiu participar en aquesta campanya", ERC ha organitzat un acte el dia 16 on a nombrosos municipis es faran actes sectorials amb participació de diferents generacions de dones, explicant els seus motius per al .