Colau no participa a la manifestació de la Diada

Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, i la portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, encapçalen la representació dels "comuns"

Ada Colau, aquest dilluns al matí
Ada Colau, aquest dilluns al matí | Adrià Costa
11 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:58h
Ada Colau no assisteix a la manifestació de la Diada organitzada per les entitats sobiranistes. L'alcaldessa de Barcelona, que l'any passat sí que va ser present en la mobilització de l'Onze de Setembre, ha decidit finalment no participar-hi, tal com han confirmat fonts dels "comuns" a NacióDigital. La concentració, marcada pel compte enrere cap al referèndum de l'1 d'octubre, serà una acte de reafirmació del sobiranisme.

Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, i Elisenda Alamany, portaveu de Catalunya en Comú, encapçalen la representació dels "comuns", en la qual també hi és Jaume Asens, quart tinent d'alcalde del consistori. Xavier Domènech, líder del nou partit de l'esquerra alternativa, tampoc és aquest dilluns a la tarda a la manifestació programada al centre de Barcelona.

L'absència de l'alcaldessa de la capital catalana no passarà desapercebuda. L'independentisme reclama a Colau que faciliti la cessió de locals municipals per poder celebrar amb normalitat el referèndum. Aquest mateix matí l'alcaldessa ha reiterat que farà "tot el possible" perquè es pugui votar "sense posar en perill els funcionaris".