L'alcaldessa de Berga alerta d'un desplegament excepcional de la Guàrdia Civil

Montse Venturós anuncia el "el rebuig absolut a les tàctiques de por i d'amenaça que intenta l'estat espanyol" a Berga

Guàrdies civils a l'entorn de la caserna de Berga
Guàrdies civils a l'entorn de la caserna de Berga | Twitter @adammajo
07 de setembre del 2017
Actualitzat el 08 de setembre a les 10:51h
La Guàrdia Civil ha realitzat aquesta tarda un desplegament excepcional a l'entorn de la caserna de Berga. Així ho han manifestat diversos ciutadans de la capital del Berguedà a NacióDigital i ho ha confirmat l'alcaldessa Montse Venturós en el ple d'aquest vespre. La batllessa de la CUP ha assegurat que el desplegament va "més enllà" del que "habitualment hi ha". 

Davant d'aquest fet, Venturós ha volgut emetre un "missatge de tranquil·litat i determinació" perquè, segons ha dit, els berguedans no tenen "por" i no s'han "d'amagar de res".

"Estem fent un exercici democràtic al 100%, en un dret reconegut a nivell internacional", ha afegit en referència a la ratificació del decret, i posterior aprovació del ple, dels canals per tirar endavant el referèndum: "Volíem comentar-ho en aquest plenari i mostrar, des d'aquesta alcaldia, el rebuig absolut a les tàctiques de por i d'amenaça que intenta l'estat espanyol".

Els agents de la Guàrdia Civil procedien de Manresa. Inicialment, sis agents s'han situat a l'exterior de la caserna de la capital del Bages amb armes llargues. Posteriorment, cinc tots terrenys logotipats han marxat fins a Berga.
 

Efectius de la Guàrdia Civil amb armes llargues vorejant la caserna de Manresa. Foto: Cedida