El Govern es reuneix abans de signar el decret de convocatòria del referèndum

Tots els consellers rubricaran a les onze de la nit el document un cop el Parlament ha aprovat la llei de l'1-O

Consellers i diputats esperant la represa del debat
Consellers i diputats esperant la represa del debat | Adrià Costa
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:07h
El Govern es reuneix aquesta nit després de l'aprovació de la llei del referèndum. Un únic objectiu sobre la taula: preparar el decret de convocatòria de l'1-O abans de signar-lo a les onze, segons fonts consultades per NacióDigital. El document portarà la rúbrica de tots els consellers en un senyal d'unitat i de voluntat col·legiada de tirar endavant la consulta vinculant amb totes conseqüències legals davant dels embats de l'Estat.

Una de les esmenes aprovades en el debat de la llei permet al Govern convocar aquest referèndum fins i tot abans que la norma entri en vigor, és a dir, abans que sigui publicada en algun document oficial. La sala 4 de la cambra és la triada perquè els consellers signin el decret de convocatòria pràcticament onze hores després que arrenqués formalment el ple, destinat a aplanar el camí legal cap a la desconnexió.

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras tenen previst fer una una declaració posterior a la signatura. Serà l'última vegada que es pronunciïn públicament abans que el Tribunal Constitucional (TC) actuï contra el referèndum. Mariano Rajoy es reunirà demà amb Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, i Albert Rivera, líder de Ciutadans, per consensuar una resposta a la convocatòria de l'1-O.