Afiliats de CCOO signen un manifest cridant a participar a l'1-O

A banda del sector independentista, l'exdiputat David Companyon o càrrecs interns de l'organització també han donat suport al document

06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:36h

Manifestació del primer de maig a Tarragona Foto: Jonathan Oca


La pluralitat al si de CCOO és evident i el referèndum de l'1-O l'ha posada de manifest. La posició del sindicat, refermada aquest cap de setmana pel seu secretari general a Catalunya, Javier Pacheco, és contrària al referèndum unilateral, argumentant que "no té plenes garanties democràtiques". Dins del sindicat, però, hi ha posicions divergents i el sector independentista ja ha mostrat la seva disconformitat per aquest posicionament. 

Amb l'objectiu de fomentar la participació l'1-O i als actes de la Diada, diversos afiliats de CCOO han signat un manifest cridant votar massivament al referèndum. A banda del sector independentista, l'exdiputat d'EUiA i membre de Barcelona en Comú David Companyon o càrrecs interns de l'organització també han signat el manifest. El text fa una crida als treballadors a participar, més enllà del sentit del seu vot. Defensen que Catalunya és una nació que té el dret a decidir el seu futur polític. També l'exercici d'aquest dret per fer avançar de forma indestriable el progrés nacional i social. 

Consideren que donar la veu a la ciutadania és la millor via per resoldre els conflictes polítics i reforçar la democràcia. "Reconeixem els marcs legals i institucionals que expressen la voluntat democràtica del poble català", explica el manifest. Així mateix, fa una crida a no ser "neutral i equidistant entre la reivindicació del dret a decidir del poble català i del Parlament i l'immobilisme de l'Estat, "que nega l'exercici legítim i democràtic del dret a votar". 

D'aquesta manera, reclamen "un posicionament clar i contundent en defensa del a democràcia per fer front a la situació de bloqueig de l'Estat i a la supressió de la divisió de poders amb la utilització del Tribunal Constitucional per part del govern del PP". "Davant la demofòbia i la repressió, les urnes plenes de vots són la millor resposta", rebla el document. 

Aquí es pot llegir el manifest i els signants: 

manifest participació referendum by naciodigital on Scribd