Les entitats criden a omplir la «caixa de solidaritat» per fer front a les multes a càrrecs sobiranistes

L'ANC i Òmnium Cultural emmarquen la fiança del Tribunal de Comptes a Mas, Rigau, Ortega i Homs en una "operació d'espoli" per part de l'Estat

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, al Palau de la Generalitat
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, al Palau de la Generalitat | Oriol March
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 20:36h
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han fet aquest dimarts a la tarda una crida explícita a omplir la "caixa de solidaritat" destinada a sufragar les multes a responsables sobiranistes perseguits judicialment per l'Estat. En aquests termes s'han expressat Jordi Sànchez, president de l'ANC, i Jordi Cuixart, president d'Òmnium, després de reunir-se amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras un cop coneguda la fiança de 5,12 milions d'euros que el Tribunal de Comptes ha imposat a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs per haver promogut el 9-N.

"Es tracta d'una operació d'espoli i gangsteril", ha assegurat Sànchez, que ha detallat que la "caixa de solidaritat" ja compta amb 450.000 euros recaptats. "Ningú dubta que el país farà front als 5,12 milions d'euros", ha indicat el president de l'ANC, que ha assegurat que el referèndum "no té preu". "No descartem fer servir la Diada per recaptar", ha destacat el dirigent independentista.

Cuixart ha emmarcat la decisió del Tribunal de Comptes dins la "guerra bruta" de l'Estat i ha assegurat que les entitats "no deixaran ningú sol pel camí".