L'Associació de Veïns del Raval exigeix el cessament de la regidora de Ciutat Vella per la gestió dels narcopisos

El president de l'entitat, Josep García, creu que Gala Pin és "nul·la" i fa una crida a manifestar-se aquest dijous

05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 20:19h
Xeringues a un portal on hi ha un narcopis, al Raval.
Xeringues a un portal on hi ha un narcopis, al Raval. | Veïnat del Raval

Josep García, president de l'Associació de Veïns de la Rambla, durant la roda de premsa d'aquest dimarts Foto: ACN


Guerra oberta entre l'Associació de Veïns del Raval i l'Ajuntament de Barcelona. El president de l'entitat, Josep García, ha demanat a Ada Colau el cessament de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, a qui ha qualificat de "nul·la" per no ser capaç de gestionar la problemàtica dels narcopisos. L'associació ha convocat una manifestació aquest dijous per exigir al consistori, la Generalitat i el govern espanyol que posin fi a aquest conflicte que té atemorit el veïnat. L'associació ha xifrat en seixanta el nombre de pisos on es venen i es consumeixen drogues dures al Raval, i ha alertat que, si no s'actua i es prenen mesures aviat, esclatarà una onada de xenofòbia al barri.

Josep García ha detallat en una roda de premsa que el mes de juny hi va haver un episodi violent quan dos individus van agredir els ocupants d'un narcopis al carrer Roig. Uns veïns van alertar els Mossos, que van aturar la pellissa, i finalment tot va quedar en un ensurt. Des de l'entitat, però, temen que el Raval deixi de ser un barri "acollidor": "El Raval no ha estat mai un barri racista, ara sí". Per això, adverteixen que denunciaran "amb noms i cognoms a tothom que intenti criminalitzar el col·lectiu d'immigrants del Raval".

Pèssima relació amb Gala Pin

La relació entre l'Associació de Veïns i la regidoria de Ciutat Vella és pèssima. García defensa que des de l'entitat no tenen "un problema amb l'equip de govern, sinó amb l'actitud" de Gala Pin. L'entitat culpa a la regidora d'haver fet una crida a aturar el desnonament d'un narcopis al carrer Hospital i critiquen el seu paper en el trasllat de la narcosala a l'antic CUAP Pere Camps, que l'associació vol evitar a tota costa.
 

Xeringues a un portal on hi ha un narcopis, al Raval. Foto: Veïnat del Raval


La mala relació entre l'associació i la regidoria no és nova. A l'última audiència oberta, García va deixar clar que, a partir del setembre, "col·lapsarien totes les finestres i esquerdes de l'ajuntament" perquè s'escoltessin les seves reclamacions. El president de l'associació ha negat que l'enduriment del to contra Pin tingui a veure amb què l'Ajuntament hagi retirat la subvenció a l'entitat o els vulgui desplaçar de la seva seu. "No convoquem la manifestació perquè ens facin fora del local, sinó perquè no podem continuar per aquest camí", ha insistit.

L'Associació de Veïns del Raval no és l'única entitat que ha cridat a la mobilització. Dissabte a la tarda hi ha una altra concentració convocada per la plataforma Acció Raval. Per què no uneixen forces per lluitar contra els narcopisos? "Perquè tothom vol el seu minut de glòria", ha confessat García, que ha defensat que la seva associació té "molta història i molt passat".
 García ha relacionat la proliferació dels narcopisos amb l’especulació immobiliària, i ha assegurat que a les empreses immobliàries els convé que augmenti la delinqüència “perquè marxin els pocs jubilats que queden al Raval”. García ha lamentat que l’augment del lloguer al barri estigui expulsant els pocs pensionistes que encara resisteixen, i lamenta que, els “pocs” jubilats que aconsegueixen un lloguer social, els ubiquin en zones envoltades de bars musicals.
Arxivat a