La CUP repta l'Estat: «Només no s'aprovarà la llei del referèndum si la Guàrdia Civil ens arrenca de l’escó»

Els anticapitalistes avisen que la "por" a les amenaces del govern espanyol no poden ser una "excusa" per no celebrar l'1-O

Els deu diputats de la CUP, en roda de premsa aquest dimarts
Els deu diputats de la CUP, en roda de premsa aquest dimarts | ACN
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:59h
La CUP no contempla cap altre escenari que no sigui l'aprovació de la llei del referèndum i de transitorietat aquesta mateixa setmana. En tot cas, l'únic que segons els anticapitalistes ho podria evitar seria l'ús de la força. "Només si la Guàrdia Civil ve a arrencar-nos del nostre escó", ha assegurat la diputada Mireia Boya. 

Els deu diputats de la CUP han comparegut conjuntament per exigir determinació a l'hora d'encarar la recta final de l'organització del referèndum. La diputada Anna Gabriel ha advertit que la "por" a les amenaces del govern espanyol no pot ser cap "excusa" per no continuar endavant. Els anticapitalistes han reconegut que durant aquesta legislatura han hagut d'"assumir tràngols" que mai haurien volgut, com ara l'aprovació dels pressupostos, i han reconegut que no han tingut prou força per posar en marxa el procés constituent ni per donar prou resposta a la situació d'emergència social. Però sí per situar el referèndum com a principal "instrument" per posar la sobirania en mans de la ciutadania.  

Amb aquest escenari que s'obre, la CUP ha demanat "transparència" al Govern perquè expliqui tots els preparatius de l'1-O un cop s'hagi signat el decret de convocatòria i ha fet una crida a la mobilització de la ciutadania per garantir que el referèndum sigui "vinculant". "La mobilització ciutadana s'ha de començar a escalfar i ha d'anar in crescendo. Només una forta mobilització podrà garantir que tots els instruments institucionals donin fruit", ha afegit el diputat Benet Salellas.

No demanar "ni permís ni perdó"

En aquest sentit, Boya ha recordat que ja han celebrat més de 150 actes per defensar el sí al referèndum i que en tenen programats més d'un centenar més. "Ens ho deixarem tot en aquest camí per garantir que l'1-O es fa el referèndum", ha subratllat. I ha afegit: "Que el Govern executi el referèndum i que l'Estat no tingui cap dubte que, amb la mobilització, el referèndum el farem vinculant. Aquest país ha decidit no demanar ni permís ni perdó per ser lliure".