Turull convida Montoro a aclarir com es penalitzarà qui pagui els impostos a la Hisenda catalana

El conseller de la Presidència convida el ministre d'Hisenda a llegir el codi penal i retreu la resposta estatal al desplegament de l'Agència Tributària de Catalunya

05 de setembre del 2017
Actualitzat el 06 de setembre a les 9:31h

Puigdemont, Turull i Junqueras conversen durant la reunió del consell executiu Foto: ACN


El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha convidat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a detallar quin article del codi penal impedeix als ciutadans ingressar els impostos a la Hisenda catalana. Montoro va amenaçar amb el codi penal aquell que ingressi els tributs estatals a les arques catalanes que Carles Puigdemont i Oriol Junqueras presentessin el pla de desplegament de l'Agència Tributària de Catalunya i deixessin clar que l'administració està "preparada" per recaptar impostos.

"Per què no ha actuat fins ara?", s'ha preguntat Turull, que ha indicat que en virtut del sistema de finestreta única es poden ingressar els impostos allà on el ciutadà prefereixi. "El codi penal el citen en general, però que ens digui quin article penalitza aquestes qüestions", ha indicat el conseller de la Presidència en la roda de premsa posterior al consell executiu.