El procés ha reposicionat els diaris... i així els han canviat els lectors

El nombre de dones violades creix a Catalunya, un 41,5% dels espanyols no es poden permetre una setmana de vacances, el nombre de llits per a turistes ha crescut un 14,3% en deu anys, l'exèrcit gasta 703.936 euros per cuidar cavalls a set centres... entre altres dades ocultes de la setmana

Diaris en un quiosc
Diaris en un quiosc | ACN
02 de setembre del 2017
Actualitzat el 03 de setembre a les 19:49h
Torna "La caixa B" després d'unes vacances marcades pels atemptats a Barcelona i Cambrils. I en segona instància, també ha estat font de debat el tractament que han rebut aquests tràgics i les seves derivades fets en els diversos mitjans de comunicació i, molt en especial, els impresos. El procés català, que ho amara tot, ha fet que molts d'ells hagin pres partit i basculin sovint entre la recerca de l'objectivitat periodística i la intencionalitat política descarada, també en casos tan delicats com aquest.

Com pot afectar això en els lectors de les cinc capçaleres més venudes a Catalunya i, sobretot, a quin electorat influeix més cadascuna? I com ha evolucionat aquest pes des de l'inici del procés, a principis del 2012 -abans de la primera gran manifestació de l'ANC per la Diada-? Això ens hem preguntat i això us expliquem avui tenint però en compte que ni la premsa escrita té els lectors que tenia (en cinc anys n'ha perdut la meitat encara que conservi una gran influència) ni la intenció de vot dels partits és la mateixa ara que aleshores (ERC, Ciutadans i els "comuns" tenen molt més predicament mentre que els espais de l'antiga CiU -ara PDECat- i el PSC s'han empetitit). Les dades, però, tenen moltes lectures.

A banda, i sense deixar els episodis dramàtics -malauradament, aquests no tan mediàtics-, també analitzem com ha evolucionat el nombre d'agressions masclistes la primera meitat de l'any, ja fos en forma de violacions o d'assassinats. Igualment, abordem el debat -sembla que superat de cop- de la turismofòbia, aportant algunes dades a tenir en compte de forma més reposada, mentre que repassem algunes de les primeres contractacions de la temporada -ben poc barates- de l'exèrcit espanyol, o el cost d'algun robot per als Mossos o d'àpats massius per a la gent gran de Cornellà.

I ara, algunes contractacions destacades que s'han obert a licitació o s'han adjudicat els últims dies:

Arxivat a