Trump rebrà Rajoy només cinc dies abans del referèndum de l'1-O

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, assegura que la lluita antiterrorista serà un dels aspectes centrals de la trobada

01 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:27h

Donald Trump i Mariano Rajoy se saluden en una cimera internacional Foto: Europa Press


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es reunirà el 26 de setembre amb Donald Trump, màxim mandatari dels Estats Units. Aquesta cita, per tant, es produirà només cinc dies abans de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, i tindrà sobre la taula, segons ha indicat el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, la lluita antiterrorista com un dels assumptes cabdals.

"La qüestió terrorista és una prioritat nacional, europea i internacional", ha assegurat Méndez de Vigo, que ha indicat que aquesta amenaça jihadista "preocupa la societat". Mariano Rajoy es va reunir fa uns dies a París amb Emmanuel Macron, Angela Merkel i Paolo Gentiloni -màximes autoritats de França, Alemanya i Itàlia- després dels atemptats terroristes de Barcelona i de Cambrils. Segons el portaveu, "Espanya s'ha bolcat en Catalunya" al llarg dels últims dies.

"Ens enfrontem a un problema global que requereix solucions globals", ha indicat el portaveu del govern espanyol, que ha demanat "fugir de la temptació de l'autosuficiència" a través de les "responsabilitats compartides". Hi haurà una reunió a la tardor, concretament a Madrid, amb França, Itàlia, Alemanya, Polònia i el Regne Unit per tal d'abordar aquesta qüestió.

Méndez de Vigo ha demanat "unitat política" per tal que totes les formacions subscriguin el pacte antijihadista, del qual no formen part ni ERC ni el PDECat. "No hi ha d'haver observadors, en aquest tema", ha assenyalat el dirigent del PP, que ha demanat "enfortir" la coordinació institucional per a la "unitat d'acció", així com també incrementar els recursos destinats a les forces policials i a les institucions judicials.