procés català: debat

«Catalunya: liberal o socialista?», els colors del procés constituent

Catalans Lliures i Poble Lliure confrontaran els models de república en un debat públic al CCCB i amb la col·laboració de NacióDigital el proper 13 de setembre

| 01/09/2017 a les 20:15h
Especial: Nació Corporatiu
Arxivat a: Política, debat, procés català, Catalans Lliures, naciodigital, cccb, Poble Lliure
Cartell del debat que se celebrarà al CCCB amb el suport de NacióDigital | ND
A un mes exacte del referèndum de l'1 d'octubre les opcions defensores del intenten que el debat passi del dret de vot (que la majoria de l'unionisme encara nega) al del procés constituent, al de com ha de ser la república catalana. La presentació de la llei de transitorietat aquesta setmana intenta reduir les incerteses sobre què passarà si l'1-O guanya el , però també ha servit per animar el debat en aquest àmbit.

La llei de transitorietat és només això, de transitorietat. En un any s'ha de redactar i aprovar la Constitució de la República catalana. La norma marc i les lleis posteriors amb un àmbit competencial molt més ampli han de definir el terreny de joc en la política exterior, la fiscalitat, el marc laboral o el grau d'intervenció dels poders públics.

Sobre tot això volen debatre, i confrontar visions, Catalans Lliures i Poble Lliure. Ho faran en un debat públic, que compta amb la col·laboració de NacióDigital, el proper 13 de setembre a les set de la tarda a l'auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Es tracta de dues organitzacions joves que treballen en el camp de les idees i la política. Catalans Lliures es va fundar l'any passat i actua com a think tank liberal apartidista, i Poble Lliure es va constituir fa tres anys recollint l'herència de l'MDT, reivindica l'ideari socialista i considera la CUP el seu referent polític participant-hi de forma activa.

Debat amb quatre ponents

El debat estarà protagonitzat per dos representants de cadascuna de les organitzacions. Per part dels liberals intervindran Roger Medina, economista per la UPF, i Martí Jiménez, estudiant de ciències biomèdiques a la UB. Per part dels socialistes ho faran Núria Alcaraz, sociòloga per la UAB i màster interuniversitari en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania, i Xavi Oca, matemàtic i professor de secundària. El debat serà presentat per Ferran Casas, subdirector de NacióDigital, i moderat per Sara González, periodista de la secció de política del diari.

I quins seran els temes que es tractaran? El debat estarà organitzat en tres blocs: les bases constitucionals de la nova república; el seu model econòmic i social (incloent el rol de l'estat en l'economia i la regulació dels mercats, el mercat laboral i la fiscalitat); i la política exterior incorporant assumptes com la UE i l'euro i la globalització en àmbits com el comerç i la sobirania.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Home, socials en som i molt...
Jawohl, 01/09/2017 a les 20:30
+5
-38
Tot el dia amb la xerrameca... bla bla bla...

Estaria bé incloure en aquest debat als de RECHTSTAAT, que les ambivalències ja denoten què funciona i què no, per si algú no se n´havia adonat encara...
Comedia...
Anònim, 01/09/2017 a les 20:45
+6
-55
Jo afegiria, Guerra o Traïció...perque amb collonades no anireu a en lloc...
No es temps d' aixó
Anònim, 01/09/2017 a les 21:07
Interessant
+70
-7
Tan sols poden aconseguir espantar algú. Primer toca ser lliures.. després decidirem i ho farem tots com a societat.. no uns quants
Scripts
JRRiudoms, 02/09/2017 a les 00:23
Interessant
+63
-3
A part que aquests debats "a base d'hòsties" ara no toquen, per què hem de tenir una constitució escrita? No seria millor -i més democràtic- legislar via referèmdums legislatius?

Atentament, i bon dissabte
Ni liberal Ni sociata
Anònim, 02/09/2017 a les 01:20
+46
-7
Res de tot això. No encaixem en cap model. Es tracta d'afavorir la natura, la creativitat, l'ensenyança i si cal fer comerç en farem com tothom.
Al de ls 20:30
Anònim, 02/09/2017 a les 01:45
+10
-51
Cert, de socials se'n diuen tots.
Fins els independentistes del PDECAT proposen una "Republica de dret i social"
Però tothom calla la DIFERENCIA ENORME entre una societat liberal-capitalista i una societa socialista-no capitalista.
Calendrien més debats perquè el pais NO ES EL MATEIX en un cas que en l'altre!
El Debat ja comença malament
Anònim, 02/09/2017 a les 01:51
Interessant
+68
-2
Quan Nacio Digital presenta un debat ideologic com un combat de boxa!
Quin proces constituent tant prometedor!
AQUESTS DEBATS
Anònim, 02/09/2017 a les 01:58
+9
-2
Haurien ser transmessos per TV !!
Es la unica manea que elprocés constituent no quedi en cosa de 4 persones !!
Que tal un debat amb
-Català llengua oficial UNICA o NO?
-Estat català confesional o aconfessional?
-Individualisme o col·lectivisme?
-Escola publica o privada (concertada si o no)?
-...
Dicotomia del s. XIX-XX
Anònim, 02/09/2017 a les 06:05
+45
-3
bo- dolent, blanc-negre, potser seria millor mentida- veritat.
Ara no toquen aquests debats.
Anònim, 02/09/2017 a les 09:27
Interessant
+65
-4
Sincerament, a mi em preocupa bastant que la independència ens porti alguna mena de "revolució" de l'esquerra radical, la qual es dedica i dedicarà a muntar "debats" i d'altres events com aquest, on uns quants ignorants es dediquen a decidir per tots com ha de ser aquesta nova Catalunya, faràn el que faci falta per complir amb les seves utopíes, si la CUP ja va tocant els ous ara imagineu-vos després de la independència!

Espero que els catalans entenguin que molts som independentistes i no d'esquerres.
Un debat de manual i poc interessant
Anònim, 02/09/2017 a les 09:41
Interessant
+59
-4
a banda que ara el que cal es tractar com sortim al carrer per defensar les nostres institucions, el dret a votar i la llibertat. En una paraula cridar a fer front l'estat autoritari d'Espanya que ens vol liquidar com a nació. La resta es ociós. Aquests debats ens distreuen.
Bon debtat
Anònim, 02/09/2017 a les 09:44
Interessant
+71
-7
El model liberal seria una cosa semblant a Suïssa, atur inferior al 4%, salaris de 6.000€ mensuals i baixos impostos.
El model socialista seria una cosa semblant a Veneçuela o Cuba. No es que ho digui jo, és la pròpia CUP qui sempre ha lloat aquests països.
Jo ho tinc molt clar, però com hi ha gent que no hi pensa o no s’ho planteja, em sembla molt important que es facin aquests debats. No és el mateix votar independència per tenir un model o un altre.
Proces constituent, què carai és això?
Anònimus, 02/09/2017 a les 12:18
+26
-1
Votem, guanyem i declarem la Republica. Els professionals, poltics i academics, redacten una Constitució, o no, UK no en té cap, la votem i prou. Tres mesos despres, perquè més, fem eleccions nacionals, i locals. Això és democràcia, la resta són discursos de revolucionari passat de moda. CAT, liberal, i social, per descomptat. Ni comunismes ni feixismes.
9'44 Bons exemples noi!!!!
Anònim, 02/09/2017 a les 12:38
+7
-58
Si parles de Cuba, no parlis de Suïssa, no facis trampes, parla de països del mateix context: Per exemple Haití, Hondures, o Guatemala. El primer és un país socialista (malauradament cada cop menys), els altres són països "democràtics", amb una implantació consolidadíssima de l'economia de mercat (United Fruit Company controla el sector primari d'aquests països).
Si fossis mínimament objectiu hauries de reconèixer que Cuba està a anys llums en qüestions tan essencials com l'accés a l'ensenyament, a la salut, a l'habitage,o altres estàndards com esperança de vida, mortalitat infantil...que els països anteriorment anomenats.
Respecte a Europa el model liberal seria Espanya, Portugal, Itàlia...països referents, oi?? Hi ha una sèrie de països en canvi que es caracteritzen per ser societats capitalistes, efectivament, però amb una forta intervenció per part de l'Estat en qüestions econòmiques considerades estratègiques (malauradament cada cop menys). Un exemple del que dic és la regul.lació de l'accés a l'habitatge de societats com l'holandesa, l'alemanya o la danesa. O les condicions laborals dels treballadors d'aquests països. O el règim de pensions, o els permisos de maternitat/paternitat dels suecs, noruecs, o finesos.
Si aquests països tenen unes condicions laborals, socials i econòmiques més favorables que Estats amb implantació consolidada d'economies liberals (Espanya, Itàlia, Grècia, Irlanda...) és bàsicament per uns processos històrics al llarg del S. XX en el què la Social-Democràcia i el sindicalisme han tingut una presència molt contundent en aquestes societats (hi ha altres factors com el contrapes de la URSS però seria molt llarg d'explicar).
No redueixis un debat tant complex en una comparació Suissa-Cuba, per favor!!!!
Per cert, NOMÉS dues dades. El capitalisme, el sistema dominant arreu del planeta provoca que cada 5 segons mori un infant al món per causa de la fam o per motius relacionats per la manca d'aliments.
Es calculen que cada dia moren 100.000 persones al món a causa de la fam o de malalties perfectament curables. Això són 40 milions de vides per any, de manera que en poc més d'un any i mig s'iguala la totalitat de morts civils i militars ocasionades per la carnisseria de la Segona Guerra Mundial.
12:38 Aquí tens exemples noi!!
Anònim, 02/09/2017 a les 17:49
+31
-4
Els últims 25 anys han sigut en els quals el sistema capitalista s’ha instaurat en més països. Ha sigut el període de la història on la pobresa, fam, desnutrició i alfabetització han disminuït més. La pobresa ha disminuït de forma brutal en termes percentuals i en termes absoluts. MAI en la història, el mon ha sigut més pròsper del que es actualment i, és gràcies al capitalisme.
A continuació deixo l’enllaç de l’índex de llibertat econòmica. Simplificant, els primers de la llista són els països més capitalistes, els darrers serien els més socialistes.Els països nòrdics que citaves estan entre els 30 primers (més liberals o capitalistes), juntament amb Suïssa, Singapur, Austràlia, Nova Zelanda, Holanda... Són els meus models ja que són els més capitalistes.
Espanya, Portugal i Grècia estan a partir del número 70 (mitja taula més o menys), es a dir són capitalistes o liberals “a mitges”.
Haití, Hondures i Guatemala estan encara més enrere (menys capitalistes/més socialistes).
Finalitzant la llista tenim (com no podia ser d’una altra manera) Cuba, Veneçuela i Corea del Nord.
Per cert, sí agafem l’esperança de vida dels 10 països més capitalistes dona un promig de 80 anys; sí agafem l’esperança de vida dels 10 països més socialistes dona un promig de 60 anys.
Cadascú es molt lliure de decidir quin model vol, jo ho tinc molt clar.
Comparacions
Anònim, 02/09/2017 a les 18:12
+34
-2
Veneçuela l’any 2000 era el país més ric de Llatinoamerica. Avui, després de gairebé dues dècades de “socialisme real” està entre els més pobres.
Irlanda l’any 1970 era el país més pobre d’Europa. Avui, després d’aplicar les receptes més liberals de tots els països de la UE es el país europeu que més està creixent, té un atur del 6,4% i un salari mínim de 1.563€ mensuals.
Als països capitalistes la gent es juga la vida per arribar-hi, als països socialistes la gent es juga la vida per fugir-ne.
Socialista
"Cal" Marx, 02/09/2017 a les 20:51
+2
-6
Veneçuela està així perquè es va deixar assessorar pel Busqueta ...

Si ho hagués fet qualsevol altre o no li haguessin fet cas, estarien INFINITAMENT millor.

La Unió Soviètica va tenir molt bons, bonsíssims, economistes.

Una temporada de govern de concentració seria ideal.
Anònim, 03/09/2017 a les 03:00
+0
-1
Un equip fort, preparat, transversal i eficient per aixecar el país.

D'aquesta manera ens lliurariem de que es prioritzessin les ambicions dels partits per damunt dels interessos de Catalunya.

Tambè es relativitzarien les dèries de partits d'extrems esquerrosos: l'aplanament de valors morals i històrics, la degradació social, la tendència a disoldre l'autoestima individual, l'empobriment de les classes mitjanes baixes, l'excés de bonismes, l'amiguisme, les consultes poca-solta, les excentricitats, les utopies ràpides...

I d'altra banda, es controlarien voltors econòmics, lobbys interessats, explotació de l'assalariats, l'acaparament de riquesa, operacions pro-corrupteles, privatitzacions, escaqueig d'impostos, estils mafiosos, contaminació del medi...
Ara no toquen aquests debats . Ja votarem i decidirem al seu moment
Ciutadana farta, 04/09/2017 a les 16:16
+3
-0
Catalunya sera el que els catalans vulguem i ho decidirem votant , com es fa a tota democracia, els partits presentaran el seu model/ideologia , i nosaltres votarem el que preferim , i aquest governara, com es fa a totes les democracies del mon, no calen debats ni rotllos ara , votarem i decidirem entre tots el que volguem al seu moment , i res mes, encara que crec que ja se que sortira, catalunya es una terra de classes mitjanes treballadores i emprenedores que el que volen es prosperar i viure cada dia millor, i aixo les esquerres radicalsl el comunisme i socialisme radical no ho donen , jo soc independentista i no soc d,esquerres, i com jo moltisima gent ,crec que la majoria , i sino mireu el parlament ,les esquerres radical ,cup i csqp, amb psc son la minoria,el centreesquerra erc, el centredreta pdecat, son majoria , i c,s i pp tambe minoria, pero si deixem a un canto les tres esquerres mes radicals i a l,altre del centreesquerra a la dreta , es clarament majoria, esta clar que sortira a l,hora de la veritat ,el que la gran majoria de la gent triara perque governi la republica , el centredreta /o el centreesquerra , la resta testimonial
La permanent cursa al diner
Anònim, 05/09/2017 a les 00:35
+1
-0
Quina bojor! Quines ganes de guanyar més diners! Quines ganes de ser el primer del P.I.B.! Quantes estadístiques, mare de D.!

Us heu preguntat mai què heu vingut a fer a la vida, en lloc de voler que els Estats siguin el monopoli de tot.

No us enganyeu: volem l'auto determinació (un Estat independent) i res més. Per que ens deixin tranquil com a nació i com a persones. Res més.
Comentari 17'49
Anònim, 05/09/2017 a les 10:04
+2
-4
Literal " Els últims 25 anys han sigut en els quals el sistema capitalista s’ha instaurat en més països. Ha sigut el període de la història on la pobresa, fam, desnutrició i alfabetització han disminuït més. La pobresa ha disminuït de forma brutal en termes percentuals i en termes absoluts. MAI en la història, el mon ha sigut més pròsper del que es actualment i, és gràcies al capitalisme. "

Ets un catxondo o un cínic....
Francament, nois, per ara encara no tenim la república
Anònim, 08/09/2017 a les 16:33
+1
-0
I si no treballem tot a una i ens fem costat els mesos que venen, no tindrem cap debat d'aquest tipus perquè no hi haurà possibilitat d'aplicar-ne els resultats.

Feu el favor d'esperara una mica i treballar per poder marxar d'Espanya.


Personalment, crec que si el capitalisme salvatge no deixa d'explotar els països pobres, en pagarem tots les conseqüències en forma d'immigracions massives, revoltes i violència. També crec que el socialisme històric no té les respostes a aquests reptes. S'han d'idear noves formes de convivència i explotació i repartiment de recursos.

Però ara, si no anem a una, no podrem repensar ni opinar ni canviar res.

Per cert, nois, no parlem de Venezuela ni de Suïssa, sinó del que tenim aquí, i la realitat és que ara l'esquerra catalana està col·laborant amb la dreta més rància d'Europa occidental a ofegar la veu de , com a mínim, mitja Catalunya, fent la viu-viu i mentint a la gent en les campanyes del 27S fent veure que estava a favor del dret a decidir. La "dreta" té uns quants dels seus jugant-se el futur professional i econòmic, per no dir la possibilitat d'anar a presó.

Menys llengua i més treballar.
Els " preocupats espanyols"
Anònim, 09/09/2017 a les 13:23
+1
-0
Segons ells, sempre som els dolents, aqui a Catalunya no som democratics i fem el que volem, a Europa ...uns farsants que giren l'esquena perque tots son amiguets entre ells per motius "clars" economics amb l'estat Espanyol, ells son molts, nosaltres quatre gats, Rajoy obliga no parla, Catalunya a de pagar i callar, no interesa res més! El referéndum es molt molest, els espanyols fora de Catalunya i els que viuen a Catalunya no volen qué catalunya marxi, la soberanía Nacional es importantisima, lo altre no ....ells radicales noooo son...son democratics , la historia está plena de injusticias i aquí en ve una ...la dels preocupats espanyols.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Iceta es presenta per al PSC a les eleccions del 21-D | Adrià Costa
01/01/1970
El candidat del PSC al 21-D assegura que "ningú impedeix" a Puigdemont tornar a Catalunya: "El que no sabem és quines serien les conseqüències" | Avisa d'un nou 155 si surt un altre govern independentista: "Li hem de dir a la gent que si la Generalitat vulnera la legalitat, hi haurà una actuació per restablir-la" | No es compromet a recuperar tots els organismes i competències que s'han liquidat amb l'aplicació de l'article de la Constitució: "Ho veurem en cada moment"
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 22:11 PÒQUER DE CAMPANYA 16 de desembre: moment Junqueras, l'ANC es mulla, Colau a l'atac i Vargas Llosa reincideix; el pòquer de campanya d'aquest dissabte a càrrec de Ferran Casas.
 21:38 La CUP demana unitat a JxCat, ERC i els «comuns» i crida a «lluitar cara a cara contra l'estat». El candidat cupaire, Carles Riera, i la número 8 per Barcelona, Maria Rovira, retreuen a Catalunya en Comú que "menteixi a la cara de la gent" i li demana que "deixi el camí dels colpistes". Ho explica Aida Morales.
 21:11 Pedro Sánchez i Miquel Iceta eviten esmenar Josep Borrell i situen el PSC com el vot útil del bloc unionista. Ho explica Jordi Bes. El líder del PSOE afirma que els socialistes són l'autèntica esquerra i no pas els "comuns".
 21:10 Junts per Catalunya convida la ciutadania a «acompanyar» el Govern legítim per tornar a Palau. La candidatura presidencial respon a ERC que el 21-D no va de "quin partit guanya", sinó de fer tornar el seu cap de cartell a la Generalitat. Informa Oriol March.
 21:03 LA CARAVANA El conseller Obi Wan Raül Kenobi torna al front de Sant Cugat. La contracrònica de Roger Tugas de l'homenatge d'ERC a Raül Romeva al seu municipi.
 20:58 El candidat de la CUP, Carles Riera, demana a Junts per Catalunya i ERC que es comprometin, i envia un missatge als tribunals espanyols: "Ara el TS diu que inclou els CDR dins del sumari; doncs se'ls gira molta feina perquè els CDR som totes".
 20:51 VÍDEO JxCat respon a les represàlies contra Jordi Sànchez amb la reemissió del missatge des de Soto del Real. Elsa Artadi, directora de campanya de la candidatura, assegura que s'esta "violant" drets individuals i polítics.
 20:49 Pluja de targetes censals «falses»: és possible una tupinada?; per Aida Morales. Els politòlegs Marc Sanjaume i Joan Botella descarten una alteració substancial dels resultats, malgrat els dubtes "raonables" de frau. La població pot comprovar el registre censal i aclarir dubtes als seus ajuntaments.
 20:29 
 20:14 
 20:10 
 20:09 ÚLTIMA HORA Jordi Sànchez denuncia represàlies a la presó després d'entrar en campanya. El seu advocat assegura que l'han canviat de mòdul per la gravació emesa en l'acte de Junts per Catalunya.
 19:58 Els nous amics de Manuel Valls. Pep Martí explica que l'exdirigent socialista francès deixa enrere el seu suport al PSC i explicita la simpatia pel sector dur de l'unionisme en els actes amb Ciutadans i el PP.
 20:04 
 19:46 
 19:22 ÚLTIMA HORA L'ANC diu ara que només «reconeixerà» Puigdemont com a president legítim. Llegeix íntegrament el comunicat que ha enviat als seus socis.
 19:07 LA CARAVANA On era la marea lila? Fins al míting central de Nou Barris, la militància de Podem, sempre avesada a reivindicar la seva identitat, ha tingut un paper discret en aquesta campanya. Contracrònica de Sara González
 

Míting dels comuns a Nou Barris Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 18:57 M'HI POSO PER... Solé i Sabaté, l'historiador que combat el «Decret de Nova Planta del 155». El catedràtic d'Història Contemporània, un dels molts independents de la llista de Puigdemont, creu que Espanya tracta Catalunya com una "colònia" i lamenta que el PSOE s'hagi posicionat al costat de l'extrema dreta per acabar amb l'independentisme. Un nou retrat dels independents del 21-D a càrrec d'Àlvar Llobet.
 18:23 L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, demana als cristians que el 21-D no votin partits "que vagin contra la religió". Confia que, independentment del resultat, la cita electoral ha de servir per "avançar en la convivència i en el bé de tots".
 18:03 PRIMÍCIA. El PDECat i la llista de Puigdemont ja negocien la cohabitació posterior al 21-D. Ho avança Oriol March. El partit aspira a situar peces clau dins del grup parlamentari que sorgeixi de les eleccions després d'una campanya en què els dirigents orgànics no han tingut protagonisme. El resultat de Junts per Catalunya i el futur de Puigdemont marcaran la relació entre la candidatura i les sigles neoconvergents. Fonts consultades indiquen que el president ha pactat amb el partit que JxCat no es convertirà en una nova formació política.
 17:59 EL DIARI DE CAMPANYA DEL 36 11 de febrer de 1936: la recuperació de l'Estatut i el retorn dels presos apleguen les esquerres. ERC, Acció Catalana i els partits obrers reuneixen els seus partidaris en el tram final de la campanya. Nova entrega del diari de campanya (en blanc i negre) a càrrec de Pep Martí.
 17:45 A Escòcia també es publiquen enquestes prohibides sobre el 21-D.
 17:15 ÚLTIMA HORA Publicada Andorra la primera enquesta prohibida del 21-D.
 16:35 El PP ja demana el vot a Rajoy per «seguir liquidant l'independentisme». Soraya Sáenz de Santamaría presumeix del tancament del Diplocat i d'haver "escapçat" els partits independentistes; informa Isaac Meler.
 16:25 La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, presumeix del tancament del Diplocat: "Sabeu com es diu ara? Diplocat 'en liquidació'!". 
 16:08 El candidat popular, Xavier García Albiol, alerta que el "vot útil a Ciutadans" pot significar que el PP perdi el diputat de Girona.
 16:22 Des d'Andalusia fins a Palestina «with Catalonia»: «La vostra lluita és la nostra». L'escola Mediterrània de Barcelona acull la trobada popular de solidaritat amb Catalunya i contra la repressió de l'1 d'octubre; ho explica Aida Morales.
 16:07 El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, assegura que el "darrer diputat" de Girona "es disputa entre el PP, ERC i la CUP". 
 14:41 Iglesias demana «respecte» pels «comuns» per haver defensat la sobirania de Catalunya a Espanya; informa Sara González. Xavier Domèmech proclama davant de més de 2.000 persones a Nou Barris que la seva "remuntada" està en marxa i que aconseguiran fer fora al PDECat i a C's.
 14:30 LA CARAVANA Vargas Llosa, el «hooligan» més entusiasta d'Arrimadas. L'escriptor i parella d'Isabel Preysler "actua" al Goya i titlla la CUP de "tradicional i reaccionària" enfront el "progressisme" de Ciutadans. La contracrònica de Pep Martí.
 14:29 LA CARAVANA El número màgic d'Albiol. El candidat del PP puja al bus de campanya amb periodistes en el trajecte de Barcelona a Girona; ho explica Isaac Meler.
 14:16 El líder del PSOE, Pedro Sánchez, tanca files a Girona amb el candidat del PSC al 21-D, Miquel Iceta: "És concòrdia, experiència i convivència". Sánchez reivindica Iceta després de la polèmica per la proposta d'indultar els presos polítics en cas que hi hagi condemna.
 14:16 
 13:55 
 13:55 
 13:51 ERC reclama sense complexos liderar el sobiranisme per eixamplar-lo per l'esquerra; crònica de l'acte central dels republicans de Roger Tugas i Joan Serra Carné. Marta Rovira defensa en el míting central dels republicans que són “garantia” de “República” i de “preservar drets socials”. Tardà exclama que Junqueras és el “millor president” per defensar el llegat de l’1-O després de llegir una carta del líder d’ERC, empresonat a Estremera.
 13:37 
 13:35 
 13:27 
 13:24 
 13:15 Aplaudiments per a Marta Rovira, que tanca el míting central d'ERC al Born.
 13:16 
 13:14 Marta Rovira: "ERC és garantia que Catalunya continuï movent-se com a poble i no acabi reduït a una província més".
 13:11 Marta Rovira, al míting d'ERC: "El 21-D va de si aquí continua decidint Mariano Rajoy i els seus delegats o si ho fem nosaltres".
 13:12 
 13:10 Marta Rovira insisteix en la resposta a Josep Borrell: "Nosaltres estimem la diversitat"..
 
 13:06 Marta Rovira respon a Josep Borrell: "Abans de desinfectar [Catalunya] tenen molta feina. Tenen feina a netejar de corrupció les institucions espanyoles".
 
 13:02 Marta Rovira diu que Oriol Junqueras és "el millor candidat que pot tenir aquest país". "Si el votem, el podem treure de la presó".
 13:01 
 12:57 Marta Rovira intervé en el míting central dels republicans. Diu que ERC és un partit que "convida tothom a participar-hi". "Som un partit lliure".
Entrades anteriors »
Oriol March | 1 comentari
01/01/1970
La candidatura presidencial diu als republicans que el 21-D no va de "quin partit guanya", sinó de fer tornar el seu cap de cartell a la Generalitat | Puigdemont exigeix a Iceta que es disculpi per les paraules de Borrell sobre una "desinfecció" de Catalunya: "Han passat de dir que som una nació a dir que som una infecció"
Xavier García Albiol, cap de llista del PP | Adrià Costa
Esteve Plantada
01/01/1970
El cap de llista de PP a les eleccions del 21-D tria "El caçador" de Michael Cimino, Fernando Aramburu i Almudena Grandes, "CSI" i les cançons d'Enrique Iglesias
Carles Riera, candidat de la CUP | Adrià Costa
01/01/1970
El candidat de la CUP insta les forces "republicanes" a desplegar la declaració del 27 -O i aplicar la llei de transitorietat | Recalca que si cal assumiran "responsabilitats" de Govern i demana als "comuns" abandonar "el terreny fictici de l'equidistància" | Afirma que Puigdemont respon a una "realitat més lliure" que el "peix al cove" del PDECat
Mariano Rajoy i Xavier García Albiol en un acte de campanya a Badalona | PPC/Job Vermeulen
Isaac Meler | 11 comentaris
01/01/1970
El candidat del PP visita un magatzem de Càritas inaugurat per ell mateix en la seva etapa com alcalde de Badalona
El gat xinès al local de la CUP. | Adrià Costa.
Aida Morales
01/01/1970
Bromes i comentaris distesos omplen la recta final de la campanya, sense que als cupaires els preocupin els resultats de les enquestes