El laude pel Prat fixa un complement de 200 euros i anul·la les sancions als treballadors

El document també estableix un reforç de 25 treballadors que aniran rotant durant les franges de màxima afluència i a l'hora punta | El Govern avisa que el laude no blinda els possibles acomiadaments en un futur

Passatgers esperant per passar el control de seguretat a l'aeroport del Prat, en una imatge d'arxiu
Passatgers esperant per passar el control de seguretat a l'aeroport del Prat, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
31 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:36h
El laude pel conflicte de l'Aeroport del Prat fixa un complement salarial de 200 euros per 12 pagues i anul·la els expedients i sancions oberts per l'empresa als treballadors durant la vaga d'aquest estiu. L'entrega del veredicte s'ha fet aquest migdia al Consell Econòmic i Social i el director d'Eulen a Espanya i Portugal, Emilio Garcia, ha assegurat que el compliran.

El complement salarial és exactament el que havien pactat Generalitat i empresa i que els treballadors van refusar. Al laude es demana explícitament a ambdues parts que "no adoptin noves mesures de conflicte ni vaga relacionades amb les matèries objecte del laude".

Els treballadors havien anunciat una nova vaga a partir del 8 de setembre, precisament, per denunciar les sancions i els acomiadaments per la vaga. El comitè de vaga valorarà el laude el dissabte. El document també fixa les dimensions de la plantilla i estableix que en temporada alta hi haurà cinc treballadors per filtre de seguretat, més un corre-torns de 25 empleats en franges de màxima afluències i hora punta. També fixa que no hi podrà haver més de 50 treballadors de vacances per mes.

El laude no blinda possibles acomiadaments en un futur

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha avisat que el laude pel conflicte de l'aeroport del Prat no blinda, a diferència de la mediació de la Generalitat, els acomiadaments que hi pugui haver a l'empresa Eulen en un futur ni tampoc les condicions retributives dels treballadors sense tenir en compte la revalorització dels increments anuals. Ginesta també ha lamentat que en la resolució de l'àrbitre no hi apareix Aena, que en la mediació es va comprometre a blindar de cara el futur els complements salarials i a incloure en les pròximes licitacions el dimensionament dels filtres a l'aeroport.
 
Arxivat a