Puigdemont suggereix l'existència d'una campanya de desprestigi dels Mossos d'Esquadra

El president de la Generalitat assenyala que "algú" vol posar la policia catalana "en el punt de mira"

Carles Puigdemont, Raül Romeva i Francesca Guardiola, sortint del parlament danès
Carles Puigdemont, Raül Romeva i Francesca Guardiola, sortint del parlament danès | Oriol March
31 d'agost del 2017
Actualitzat a les 11:55h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha suggerit aquest dijous des de Copenhagen que existeix una campanya de desprestigi sobre els Mossos d'Esquadra arran dels atemptats a Barcelona i Cambrils del 17 d'agost. Preguntat específicament sobre si aquesta campanya existeix, arran de la publicació al diari El Periódico d'una suposada nota de la CIA alertant de les accions terroristes a La Rambla, Puigdemont ha dit que "no ve d'ara". "Hem sentit que algú tenia interès en posar els Mossos en el punt de mira", ha destacat Puigdemont des de les escales del parlament danès.

Allà s'ha reunit amb representants de vuit grups parlamentaris, dos terços de la cambra danesa. A la sortida ha volgut deixar clar, al mateix temps, que les reunions de col·laboració amb els representants polítics i policials de l'Estat per coordinar la resposta als atemptats va ser "cordial" i que no s'ha aconseguit "posar zitzània" a nivell operatiu.

Puigdemont també ha defensat l'actuació de la policia catalana per neutralitzar la cèl·lula jihadista, i s'ha remès a les explicacions que donaran el conseller d'Interior, Joaquim Forn, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, per abordar la publicació de la suposada nota d'advertència de la CIA.