VÍDEOS Un Sant Fèlix per a la història

Els Castellers de Vilafranca descarreguen 3de10fm, 2de8sf, 3de9fa i pilar de 8 i igualen la millor actuació de la seva història | La Vella s'apunta el 4de9a, 4de9sf i 5de9f i el pilar de 8 | La Joves carrega la torre de 8 neta i el pilar de 8 i descarrega el 3de9f, el 2de9fm | Els Minyons de Terrassa aconsegueixen descarregar el 2de9fm, el 3de9f i el 4de9f, a més del pilar de 7

El 3de10fm dels Castellers de Vilafranca
El 3de10fm dels Castellers de Vilafranca | ACN
Redacció
30 d'agost del 2017
Actualitzat el 31 d'agost a les 6:39h


Els Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa, Colla Vella Xiquets de Valls i Joves Xiquets de Valls han protagonitzat una diada castellera per a la història aquest dimecres al migdia a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. Els verds han aconseguit igualar la millor actuació de la seva història.

La primera ronda ha començat amb més força que mai: tot castells de gamma extra. Minyons de Terrassa ha sortit de 3de10fm que ha quedat en intent després de no poder-lo arribar a carregar. Tot seguit ha estat el torn per a la Vella Xiquets de Valls que han aconseguit descarregar un solvent 4de9 amb agulla. Els castells de màxims han arribat de la mà de la Colla Joves Xiquets de Valls, que ha carregat el 2de8 sense folre, i dels Castells de Vilafranca, que han descarregat el 3de10fm.
 

Torre de 8 sense folre de la Colla Joves Xiquets de Valls Foto: ACN


En segona ronda, els Minyons de Terrassa, després de la caiguda del 3de10 amb folre i manilles, ha descarregat la torre de 9 amb folre i manills. La Colla Vella Xiquets de Valls ha descarregat un impressionant 4de9 sense folre. Tot i uns breus dubtes a l'inici i que el castell hagi pujat mogut, l'experiència els ha valgut per descarregar el "castell total". La Colla Joves ha rebaixat un graó i ha descarregat el 3de9 amb folre, la primera construcció de totes les que s'havien vist fins al moment que no era de gamma extra. Llavors ha estat el torn per als Castellers de Vilafranca que han descarregat una majestuosa torre de 8 neta, la 7a descarregada de la història.


 

 
Els Minyons de Terrassa també han abaixat una marxa després de la caiguda del 3de10 i tot i haver descarregat la torre de 9. En tercera ronda han descarregat el 3de9 amb folre. A aquesta la Colla Vella ha intentat el 3de10fm. El primer s'ha enfonsat quan encara no havien sonat gralles i el segon l'han manat desmuntar quan entraven els setens. La Joves, en aquesta última ronda, han descarregat el seu primer 2de9fm de la temporada. I a continuació ha arribat el moment del 4de10fm dels Castellers de Vilafranca, que s'ha enfonsat quan entraven setens.

La quarta ronda ha començat amb un segur 4de9f dels Minyons de Terrassa. Després, la Colla Vella ha aconseguit descarregar el 5de9f, que s'està convertint en el castell insígnia dels vallencs aquesta temporada. La Joves ha apostat per fer el pilar de 8, que només han pogut carregar i segueixen amb l'espina de no haver-lo pogut completar. Els Castellers de Vilafranca no han seguit intentant el 4de10fm i han optat per al 3de9a, que, tot i que força mogut, han aconseguit completar.
 

El 5de9f de la Colla Vella Xiquets de Valls Foto: ACN


Per a la ronda de pilars, tot i que la majoria de colles havien plantejat alçar el pilar de 8, finalment l'han aixecat Joves Xiquets de Valls, que només l'ha aconseguit carregar, i Castellers de Vilafranca i Colla Vella Xiquets de Valls, que l'han completat. Minyons, per la seva banda, ha descarregat el pilar de 7 amb folre.
 

Pilar de 8 carregat per la Colla Joves Xiquets de Valls Foto: ACN

Arxivat a