​El turisme resisteix l'embat dels atemptats: «Hi ha zero cancel·lacions»

El tinent d'alcaldia Jaume Collboni ha anunciat que s'avaluarà l'impacte econòmic dels atacs terorristes cada mes

29 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:31h

El tinent d'alcaldia Jaume Collboni, en una roda de premsa. Foto: S. Santiago


El tinent d'alcaldia Jaume Collboni s'ha reunit avui amb el sector turístic, com ja va fer l'alcaldessa fa tot just una setmana. Si aquell dia Ada Colau va assegurar que les cancel·lacions havien estat "menors", en aquesta ocasió Collboni ha afirmat que, amb perspectiva, poden dir que "hi ha hagut zero cancel·lacions", tant en hotels, com en fires i esdeveniments. "L'ocupació hotelera en aquestes dates és del 85%, que és la mateixa que tenim ara", ha explicat el tinent d'alcaldia.

Collboni ha anunciat que s'elaboraran informes "rigorosos" a 30, 60 i 90 dies per avaluar l'impacte en l'economia a mig termini. En cas que s'observés cap alteració negativa a causa dels atemptats, l'ajuntament estudiaria "mesures de promoció del turisme de caràcter excepcional".

A la resta d'Europa sí que va haver-hi cancel·lacions

Les dades de Barcelona contrasten amb les d'altres ciutats europees que van patir un atac gihadista, i on la davallada turística va obligar els operadors a recórrer a grans promocions. Collboni creu que a Barcelona s'ha pogut minimitzar l'impacte perquè "a les 24 hores de l'atac, les Rambles ja estaven plenes". "Això no ha passat a altres llocs, i aquesta imatge que hem mostrat al món ha permès que es reprengui tan ràpidament la normalitat", ha conclòs el regidor.
Arxivat a