El PP denuncia la «inspiració veneçolana» de la llei de desconnexió

El portaveu dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, assegura que es "vulneren els drets" de l'oposició, no es respecta la llei vigent i es "trenca la separació de poders"

29 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:55h

El portaveu del PP al Parlament, Alejandro Fernández Foto: ACN


El PP de Catalunya considera que la llei de transitorietat i fundacional de la república catalana té una "clara inspiració veneçolana". Així ho ha considerat el portaveu dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, que s'ha esmerçat en argumentar la seva afirmació.

Ha assegurat que, com a Veneçuela, es produeix una "vulneració sistemàtica dels drets de l'oposició" perquè no se li permet participar en la tramitació de les lleis. Segons Fernández, també es produeix una "clara anul·lació i derogació de la llei vigent sense respectar els mecanismes de reforma de les lleis vigents". Com a Veneçuela, ha insistit, amb aquesta llei es "trenca la separació de poders directament" perquè el poder judicial "queda sotmès" a l'executiu. Per últim, assegura que el procés constituent que es planteja reubica la sobirania en un "entramat d'institucions liderades per l'ANC", que de forma "assembleària" seria qui dissenyaria la nova estructura institucional. "Es liquidaria la sobirania del poble. Això és una autocràcia", ha etzibat.

Per tant, segons Fernández, la seva no és una "afirmació frívola" i ha lamentat que aquesta situació es doni perquè el Govern dona compliment a les "exigències" de la CUP.