Junqueras defensa que els atemptats no alterin la «vida democràtica» a Catalunya

El vicepresident insinua que el Govern no hauria de canviar el seu pla de celebració del referèndum

Redacció
21 d'agost del 2017
Actualitzat el 22 d'agost a les 7:40h

El vicepresident Oriol Junqueras, durant l'entrevista a TV3. Foto: @elsmatins


Que la investigació avanci i que es trobin tots els responsables dels atemptats de Barcelona i Cambrils és la prioritat del Govern. Ara bé, sobre l'escenari català ja planeja la incògnita sobre si la situació convulsa que viu Catalunya afectarà al pla i el calendari de l'executiu català de celebrar un referèndum sobre la independència l'1 d'octubre. El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha deixat entreveure en una entrevista a TV3 que no s'haurien de produir canvis: "Hem de procurar que els atemptats no alterin la vida democràtica de la societat". 

De fet, la CUP ja va manifestar aquest diumenge que la llei del referèndum s'aprovarà entre el 6 i el 7 de setembre.

Accés dels Mossos a informació internacional

El Govern tornarà a demanar durant la reunió del pacte antiterrorista que els Mossos d'Esquadra tinguin accés als organismes de cooperació policial internacionals, com ara l'Europol. El vicepresident del Govern ha explicat que "sempre" fan aquesta petició d'accés a la informació i que, per tant, aquest dilluns la tornaran a fer.

Junqueras ha assegurat que participen de la reunió amb "l'esperança" que sigui profitosa, un fet que no canvia, ha dit, la seva opinió sobre la "malanomenada llei antiterrorista" que va aprovar el govern del PP. La gran polèmica d'aquesta llei es situa en la pena de presó revisable. Junqueras ha defensat que el sistema legal i de drets és un sistema pensat per a la "reinserció". "Hem de fer una societat que sigui segura, justa, que doni oportunitats. Un món que no dona oportunitats es condemna a situacions indesitjables", ha afirmat.

Pel que fa a la petició d'"unitat" que ha fet el president espanyol, Mariano Rajoy, per combatre el terrorisme, Junqueras ha afirmat que malgrat estar "a les antípodes" i representar projectes polítics totalment diferents, els dos dirigents estan d'acord en la condemna dels atemptats i s'ha generat "empatia" davant el dolor.
 
Arxivat a