​Els desallotjats d'un bloc de Sants critiquen que l'Ajuntament no els ofereix solucions

Les famílies del carrer Sugranyes exigeixen un lloguer assequible al barri i alerten que el seu reallotjament provisional caduca aquest divendres

Redacció
16 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:12h

L'edifici del número 9 del carrer Sugranyes després de ser desallotjat. Foto: S. Santiago


Les famílies desallotjades del bloc situat en el número 9 del carrer Sugranyes de Sants han criticat aquest dimecres davant la seu de serveis socials del barri barceloní que no se'ls ha ofert solucions per ser reallotjats i han exigit lloguers assequibles al barri.

"Exigim una resposta digna per part del nostre Ajuntament, que ens ajudi a tenir un sostre sota el qual dormir mentre aconseguim l'accés a la Taula d'Emergència o a un altre tipus d'habitatge digne", ha explicat davant els mitjans una de les afectades, Claritza Altagracia, que ha reclamat el dret a tenir un habitatge digne al seu propi barri.

De les 12 famílies desallotjades dimecres passat –formades per 27 adults i 16 nens- n'hi ha dues resituades a pensions de la Vall d'Hebron, dues al Fòrum, dues a la plaça d'Espanya i una a Badalona (Barcelona), mentre que la resta han acudit a cases de familiars o amics de manera provisional, segons han explicat alguns afectats.

A més, segons el manifest llegit a la premsa, el passat 10 d'agost l'Ajuntament els va lliurar un document per escrit on es manifestava que cap família aniria a un alberg i que el jutge es faria càrrec de reallotjar-les fins que els serveis socials se'n fessin càrrec.

"Amb aquest acord per escrit vam acudir al jutge perquè ens indiquessin on anar, però per a la nostra sorpresa només hi havia pensió per a cinc famílies", ha afegit, recordant que eren a càrrec de l'Ajuntament.

Lloguer fins a aquest divendres

Tant Ángela Vázquez com Amparo Heredia, dues veïnes del bloc desallotjat a Sugranyes, han explicat que les seves famílies han estat reallotjades a un alberg i a un hotel, respectivament, pagats per l'Ajuntament però amb el divendres d'aquesta setmana com data límit.

"M'han indicat que busqui una habitació i, en estar embarassada, em diuen que no em poden allotjar, i quan torno aquí em diuen que no em poden oferir cap tipus d'ajuda", ha explicat Vázquez, que l'únic ingrés que rep és el del seu marit.

Per la seva banda, Heredia, que té una cita aquest dijous amb els serveis socials, ha denunciat que han hagut de fer molts tràmits administratius que no els han portat a res i que els han fet fora al carrer "sense cap procediment".

L'Ajuntament promet solucions

L'alcaldessa accidental, Janet Sanz, ha assegurat que els desallotjats del carrer Sugranyes tindran allotjament fins a trobar solucions estables. "No han de tenir por de cap tipus, perquè evidentment l'Ajuntament i els serveis socials estan per garantir que cap persona es quedi sense un sostre", ha declarat aquest dimecres als mitjans.

Preguntada pels periodistes, ha explicat que les famílies desallotjades mantindran reunions aquest dijous amb serveis socials per analitzar el "ventall d'actuacions" que pot impulsar l'Ajuntament per trobar solucions estables d'allotjament segons les característiques, vulnerabilitat i ingressos de les famílies, que exigeixen solucions a l'Ajuntament.

Mentre no es trobin aquestes solucions estables, segons Sanz, els veïns seguiran reallotjats en pensions i hotels: van ser desallotjades 12 famílies –amb 27 adults i 16 menors-, dues de les quals s'han allotjat en cases de familiars o amics, i la resta han acceptat les ofertes i propostes d'allotjament del consistori.
 

L'alcaldessa accidental i tinent d'alcalde, Janet Sanz, aquest dimecres. Foto: Europa Press

Arxivat a