La directora del Prat defensa l'actuació d'Aena en el conflicte amb els vigilants de seguretat

La jornada de vaga d'aquest dimarts es desenvolupa amb normalitat i sense cues ni aglomeracions

Redacció
15 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:38h
La directora de l'aeroport del Prat, Sonia Corrochano, ha afirmat que la situació a la infraestructura és de "normalitat" des d'aquest dilluns, malgrat la vaga indefinida dels vigilants dels controls de seguretat. En aquest sentit, ho atribueix a la "supervisió" que fa la Guàrdia Civil als controls i al fet que només el 40% de la plantilla que pot fer vaga la secunda. "Ara les cues són d'entre 10 i 20 minuts són temps absolutament normals i no cal arribar-hi amb més temps", ha precisat. Per això, ha demanat en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que els passatgers quan la companyia els permeti facturar l'equipatge. Finalment, ha negat que els vigilants de seguretat d'Eulen cobrin 900 euros i ha explicat que no els consten baixes derivades de la "pressió" per la presència policial.

En aquest sentit, Corrochano ha afirmat que els 900 euros són només el salari base que fixa el conveni del sector, al qual s'hi ha de sumar complements per transport o perillositat, entre d'altres, una circumstància que eleva els sous fins als 1.200 euros o 1.300 euros. 

Corrochano ha defensat la posició d'Aena en el conflicte i ha precisat que es tracta d'un problema entre l'empresa i els seus treballadors per un servei. "No ens correspon decidir en quines condicions", ha asseverat. Amb tot, ha afirmat que han fet "el que toca per llei" però ha reconegut que podien haver anat "més ràpid" en la resolució del conflicte. 

La directora de la infraestructura aèria ha circumscrit l'actuació de la Guàrdia Civil a un "reforç de l'activitat que ja fa habitualment". "És el cos que té la competència de seguretat en un lloc estratègic i garanteix que la feina s'està fent amb un temps normal", ha afirmat. En aquest sentit, quantifica en els 20 minuts el temps d'espera pels controls de seguretat, una xifra "dins els estàndards" però que encara no és "l'habitual".

Preguntada sobre la possibilitat que els treballadors d'Eulen demanin baixes col·lectives per la pressió de la Guàrdia Civil, Corrochano ha assegurat que no en tenen constància i que el volum en aquest moment és el "normal". 

Tranquil·litat en el segon dia de vaga indefinida al Prat Foto: ACN


Jornada sense cues ni aglomeracions

El segon dia de vaga total i indefinida del personal d’Eulen que s’encarrega dels controls de seguretat a l’aeroport del Prat s’està desenvolupant amb total normalitat i sense aglomeracions destacables a l’entrada dels controls. Aquest dimarts, els serveis mínims del 90% i la presència de la Guàrdia Civil, menys visible que dilluns, fa que el pas pels filtres sigui àgil i només en moments puntuals s’acumulen els viatgers a la terminal, amb una espera màxima de vint minuts durant les primeres hores del matí, després d’una nit sense cues.  

Aquest 15 d’agost, festiu, sortiran des d’aquest aeroport fins a 474 vols i es calcula que hi passaran al voltant dels 87.900 passatgers.

La segona jornada de vaga total arriba després d'un dilluns tranquil als controls de seguretat. La presència de la Guàrdia Civil ha facilitat que no hi hagi aglomeracions, però per part dels treballadors s'ha denunciat que es vulnera el dret a vaga i que hi ha hagut "coaccions" per part del govern espanyol als vigilants de seguretat.

 
Arxivat a