Barcelona reparteix aigua i vinagre als veïns per netejar els orins dels gossos

La campanya l'impulsa el Districte de Sant Andreu per mantenir net l'espai públic

Amb la distribució d'ampolles d'aigua i vinagre es pretén mantenir els carrers nets
Amb la distribució d'ampolles d'aigua i vinagre es pretén mantenir els carrers nets | Ajuntament de Barcelona
Redacció
08 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:56h
L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat una campanya que pretén aconseguir unes vies públiques més netes mitjançant la distribució d'ampolles d'aigua i vinagre que serveixin per netejar els orins dels gossos. La iniciativa la promou el Districte de Sant Andreu, que s'ha dirigit per carta a 2.947 propietaris d'animals censats al districte.

De fet el projecte té previst repartir ampolles als centres cívics oberts durant l'agost (Bon Pastor, Baró de Viver, Navas, La Sagrera i Trinitat Vella) i als casals de barri de Congrés-Indians i Can Portabella. "El que volem és tenir els carres nets, que puguem passejar tots i totes perquè són de tots i de totes, dels que no tenen gossos també i els que tenen gossos han de fer el mateix que tenen a casa", ha explicat la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés.

Queixes reiterades del veïnat

El districte de Sant Andreu és el primer a impulsar aquesta campanya arran de les queixes reiterades del veïnat als consells de barri. Segons Andrés, aquesta és una "mesura preventiva" de cara a aquest estiu. Al setembre se n'avaluaran els resultats i es considerarà l'aplicació de multes amb la Guàrdia Urbana. 

El fet de no vigilar que l'animal de companyia no embruti la via pública està contemplat també a l'Ordenança municipal de Medi Ambient com a infracció lleu. A més, també està prevista la construcció de l'Àrea d'Esbarjo per a Gossos del districte de Sant Andreu a la part superior del carrer Ciutat d'Asunción i la nova obertura del carrer Tucumán.
 

Carmen Andrés, regidora del Districte de Sant Andreu. Foto: ACN

Arxivat a