L'apassionat alliberament femení de «Carmen» reviu al Palau de la Música

La famosa òpera de Georges Bizet es pot veure aquest dijous a la sala barcelonina en una versió escenificada de dues hores i entreacte

La nova versió de «Carmen» que es pot veure al Palau de la Música
La nova versió de «Carmen» que es pot veure al Palau de la Música | Bohèmias
10 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:33h
Georges Bizet va estrenar la seva òpera més cèlebre el 3 de març de 1875 a París. Amb llibret d'Henri Meilhac i Ludovic Halévy, l'obra va estereotipar la figura protagonista com a dona independent, convertida en símbol de l'alliberament femení. Una història d'amor, passió i mort, que aquest 10 i 27 d'agost es podrà veure al Palau de la Música en una versió escenificada de dues hores i entreacte.

En escena, més de 90 artistes buscaran l'emoció del públic a través d'una música que ja és part de l'imaginari popular que combina amb destresa diferents estils, des del més clàssic romanticisme francès, passant pel dramatisme del verisme musical en fase de desenvolupament en aquell moment –meitat de segle XIX–, fins a les melodies inspirades en el folklore espanyol.

L'espectacle compta amb la direcció musical de Xavier Puig, la direcció escènica de Jesús Fernández, la interpretació musical de l'Orquestra Terrassa 48, i la participació del Ballet i Cor NovAria, en una nova oportunitat per gaudir del mite de Carmen: una dona alliberada, segura, seductora, independent, temptadora i decidida. La protagonista de l'òpera francesa més representada i de tots els temps, plena de lectures que segueixen mantenint-la viva i actual.