La contundència artística de PJ Harvey, un cop més a Barcelona

La cantant, compositora i poeta britànica torna a la capital catalana per oferir un concert al Poble Espanyol, aquest dimecres 23 d'agost

Actuació de PJ Harvey al Kosmopolis 2017
Actuació de PJ Harvey al Kosmopolis 2017 | Miquel Taverna / CCCB
23 d'agost del 2017
Actualitzat a les 7:19h
La presència escènica inimitable de Polly Jean Harvey torna a Barcelona aquest dimecres 23 d’agost, al Poble Espanyol. I ho fa pocs mesos després del recital que va oferir en el darrer Kosmopolis, amb un Auditori del CCCB ple a vessar i meravellat per la seva força escènica, i un any després de la presentació del seu darrer disc, The Hope Six Demolition Project. Una relació intensa amb el públic català, que valora i admira la creativitat d'una artista singular i inimitable.

PJ Harvey posa veu a un viatge vital, musical i literari es fa present amb rotunditat. La darrera vegada que la britànica va ser a Barcelona ja va delectar el públic amb la lectura d'alguns dels poemes del llibre The Hollow of the Hand (El clot de la mà). El recull, fruit d’una col·laboració amb el fotògraf Seamus Murphy, amb qui ja havia col·laborat al disc Let England Shake és el resultat poètic i gràfic dels viatges que tots dos van fer entre 2011 i 2014 a Kosovo, Afganistan i Washington DC.

L'artista compta amb una dilatada carrera musical que va iniciar tocant la guitarra i el saxo en diverses bandes per, a partir del 1991, llançar-se en solitari: del blues a l'experimentació electrònica, passant pel pop i les balades a piano o el folk, amb una proposta que ha anat evolucionant i madurant fins a convertir-se en una de les artistes més reconegudes del rock de tall independent.

Respectada igualment per la crítica i el públic, Harvey va fer història en convertir-se en la primera artista en aconseguir dues vegades el premi Mercury Music Prize (millor disc del Regne Unit) els anys 2001 i 2011, a banda d'acumular nombrosos reconeixements com nominacions a premis Grammy i Brit Awards.