«Persepolis», una faula sobre exili i identitat al cicle de cinema del Raval

Cada diumenge, el Puttanesca porta a la plaça de Salvador Seguí de Barcelona una pel·lícula amb el protagonisme dels Drets Humans

ABBA i el punk, part de la història que explica «Persepolis»
ABBA i el punk, part de la història que explica «Persepolis»
13 d'agost del 2017
Actualitzat a les 20:57h
El Puttanesca és un cicle de cinema d'estiu que cada diumenge porta al Raval una pel·lícula gratuïta i a l’aire lliure. Però el cicle té una singularitat molt especial en aquesta edició: els grans protagonistes del cicle són el cinema de Drets Humans i l'Anime. Entre els títols programats, joies visuals amb molt de suc com El viaje de Chihiro, Persepolis o la més recent Zootropolis.

Aquest diumenge és el torn de Persepolis, una faula tendre i també tràgica, tan realista que sembla escapar-se pel marges de la imaginació. Guanyadora del Premi del Jurat del Festival de Canes del 2007, el film de Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud adapta el còmic homònim i és un recorregut de vint anys per la turbulenta història de l'Iran, la dominació rere de la caiguda del Xa i la terrible revolució islamista de Khomeyni, mentre Marjane, la protagonista, creix i descobreix el punk, ABBA o Iron Maiden.

Els seus pares l'envien a Europa quan arriba a l'adolescència. Allà, un nou horitzó cultural se li obrirà en oposició a tot el que ha viscut al seu país. Amb les veus originals de Catherine Deneuve i Chiara Mastroianni, el film és un impecable conte d'iniciació a la maduresa i també una reflexió sobre com influeix l'exili en la construcció de la identitat. Aquest diumenge es podrà degustar a la plaça Salvador Seguí a partir de les deu del vespre.