El Govern assenyalarà els responsables del caos del Prat a consolats i ambaixades

Jordi Turull afirma que sent "vergonya aliena" per la gestió de l'Estat en la crisi a l'aeroport

Jordi Turull, aquest vespre a Barcelona
Jordi Turull, aquest vespre a Barcelona | ACN
Redacció
06 d'agost del 2017
Actualitzat el 07 d'agost a les 7:29h
El conseller de Presidència, Jordi Turull, assegura que el Govern sent "vergonya aliena" sobre la gestió del govern espanyol en la crisi a l'aeroport del Prat arran de la vaga dels treballadors de l'empresa de seguretat Eulen, que ha generat llargues cues i que, fins i tot, molts passatgers hagin perdut el seu vol. "La Generalitat ha intentat fer de mitjancer des del minut zero en aquest conflicte", ha defensat Turull aquest diumenge en una atenció als mitjans prèvia a una visita al Parc del Fòrum amb motiu de la celebració de la Festa Nacional de l'Equador.

Turull ha denunciat que l'Estat ha estat "absent" en aquest conflicte laboral fins que la situació "s'ha fet insostenible" i ha anunciat que el Govern es posarà en contacte amb consolats i ambaixades per assenyalar els responsables del caos. Els vols explicar "com ha anat tot això" i "demanar disculpes per incomoditats que s'hagin pogut produir", ha assenyalat.

Preguntat sobre la petició expressada per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que l'Ajuntament de la ciutat participi també en una comissió de seguiment de les administracions per tractar la problemàtica de la vaga, el també portaveu del Govern ha
etzibat que "ara no és hora de gesticular", sinó de "solucionar els problemes".

Dolors Bassa carrega contra Aena i Foment

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha carregat contra el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, que aquest diumenge en la seva visita a l'aeroport de Barcelona ha culpat els treballadors d'Eulen d'una "utilització malintencionada de les cues" i de fer una "reclamació salarial fora de lloc".

"Ve 14 dies tard a l'aeroport i culpa els treballadors per reivindicar i viatgers per anar aviat a l'aeroport. Vergonyós", ha escrit Bassa en una piulada al seu compte de Twitter. “Ens tracten com una colònia”, ha assenyalat amb duresa en declaracions a RAC-1 pel fet que des del govern espanyol s'assenyali que la Generalitat no està sent competent en el procés de mediació.
 
També el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller de Territori, Josep Rull, han expressat el malestar amb la gestió del conflicte per part de l'Estat.
 
 
Arxivat a