El Govern, indignat amb la inacció de Foment i Aena pel caos de l'aeroport

“Ens tracten com una colònia”, assegura la consellera Dolors Bassa | El secretari d'Estat d'Infraestructures, dues setmanes després de l'inici del conflicte, assegura des del Prat que les reclamacions dels vigilants de seguretat estan “fora de lloc”

Julio Gómez-Pomar, a l'aeroport del Prat
Julio Gómez-Pomar, a l'aeroport del Prat | ACN
Redacció
06 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:25h
El caos de l'aeroport del Prat va camí de convertir-se en l'enèsim conflicte entre la Generalitat i l'executiu de Mariano Rajoy. El Govern cada hora que passa està més indignat amb la inacció del Ministeri de Foment i d'Aena en un diumenge on han tornat les cues de fins a una hora mentre hi ha poques possibilitats que es resolgui el conflicte.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha carregat contra el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, que aquest diumenge en la seva visita a l'aeroport de Barcelona ha culpat els treballadors d'Eulen d'una "utilització malintencionada de les cues" i de fer una "reclamació salarial fora de lloc".

"Ve 14 dies tard a l'aeroport i culpa els treballadors per reivindicar i viatgers per anar aviat a l'aeroport. Vergonyós", ha escrit Bassa en una piulada al seu compte de Twitter. “Ens tracten com una colònia”, ha assenyalat amb duresa en declaracions a RAC-1 pel fet que des del govern espanyol s'assenyali que la Generalitat no està sent competent en el procés de mediació.
 
La consellera de Treball ha recordat igualment que està en marxa una nova reunió a la seu del Departament de Treball. "Nosaltres tenim competències per mediar entre empresa i treballadors/es", ha assenyalat Bassa, que ha fet una última demanda a Eulen i treballadors: "Desitjo que les dues parts siguin comprensius, transparents i facin esforç per solucionar conflicte. El patim tota la ciutadania", ha conclòs la consellera.

També el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller de Territori, Josep Rull, han expressat el malestar amb la gestió del conflicte per part de l'Estat.
 
 

Foment critica les demandes dels vigilants de seguretat

Foment, per la seva banda, assegura que Aena està totalment involucrada en les negociacions perquè es desconvoqui la vaga als controls de seguretat. En declaracions als mitjans aquest diumenge a la terminal 1, el secretari d'Estat d'Infraestructures i Transport del govern espanyol, Julio Gómez-Pomar, ha fet, però, una crida als vaguistes perquè "les seves legítimes reclamacions s'ajustin a la realitat". Gómez-Pomar veu "desproporcionat" i "fora de lloc" que els treballadors exigeixen un increment de més del 30% en les seves retribucions salarials.
Arxivat a