El Govern incorpora l'últim candidat d'Unió al Congrés per Tarragona

Martí Barberà va ser diputat de CiU entre el 2011 i el 2015, i va liderar la llista dels democristians a la demarcació als penúltims comicis estatals | Ocuparà el càrrec de director general d'Atenció a la Família de la conselleria d'Ensenyament

Martí Barberà, en un acte de campanya d'Unió
Martí Barberà, en un acte de campanya d'Unió | ACN
01 d'agost del 2017
Actualitzat a les 15:04h
Una de les conselleries que ha patit més canvis per la remodelació del Govern ha estat la d'Ensenyament. L'adeu de Meritxell Ruiz va provocar que més alts càrrecs deixessin l'executiu, fet que ha obligat Clara Ponsatí, la nova titular del departament, a incorporar dirigents a la nova estructura. Un d'ells és Martí Barberà, que a partir d'ara serà director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa. No és un nouvingut a la política: va ser l'últim cap de llista d'Unió per Tarragona a les eleccions del 20 de desembre del 2015 al Congrés dels Diputats, les últimes amb presència dels democristians abans de dissoldre's ofegats pel deute -22,5 milions- i els mals resultats electorals.

Barberà va ser diputat de CiU a Madrid entre el 2011 i el 2015, on va fer de portaveu a la comissió d'educació i esports. Uns mesos abans de fer el salt al Congrés va ser director del programa d'innovació i qualitat democràtica de la conselleria de Governació que liderava la vicepresidenta Joana Ortega, també exdirigent d'Unió. Compta amb experiència en el món de l'ensenyament com a professor i director (1993-2002) de l'escola concertada Mare de Déu del Lledó de Valls. Abans havia treballat en un altre centre a Tarragona.

El departament d'Ensenyament, en aquesta última legislatura, ha tingut un vincle recent amb Unió. L'exconsellera Ruiz va ser dirigent democristiana fins al 2012, però es va anar allunyant de la dinàmica del partit fins a ingressar a les files de Convergència.