Turull insta la Guàrdia Civil a reforçar els controls al Prat en lloc de «perseguir urnes»

El conseller de la Presidència reclama a Enric Millo que no marxi de vacances sense solucionar l'amenaça de vaga a la zona de seguretat de l'aeroport català

Jordi Turull, conseller de Presidència
Jordi Turull, conseller de Presidència | ACN
01 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:54h
Les cues de les últimes setmanes al control de seguretat de l'aeroport del Prat amenacen de perpetuar-se si els treballadors decideixen en els propers dies si enceten una vaga indefinida. El Govern té intenció de fer tasques de mediació, però aprofita per carregar contra la delegació de l'executiu espanyol a Catalunya. "No poden marxar de vacances sense resoldre-ho", ha apuntat el conseller de la Presidència, Jordi Turull, en referència directa a Enric Millo, màxim representant al país del govern de Mariano Rajoy. "Estan desapareguts, han de comparèixer", ha resumit.

I si falten efectius al Prat, quina ha de ser la solució? Turull ha ironitzat amb la possibilitat que sigui la Guàrdia Civil qui s'hi dediqui per compensar la manca d'efectius al control de seguretat. "Segur que fan més servei a l'aeroport que perseguint urnes", ha considerat el conseller de la Presidència en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Turull es referia als interrogatoris de les últimes setmanes a alts càrrecs del Govern, alguns dels quals ja es troben sota investigació, com és el cas de Joaquim Nin, secretari general de la Presidència, i Jaume Clotet, director general de Comunicació. Aquests interrogatoris els està fent la Guàrdia Civil sense que els hagi ordenat el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que és qui porta la causa sobre Santi Vidal en virtut de la qual s'està aprofitant per investigar els preparatius del referèndum.