Barcelona tindrà 6.350 metres quadrats més d'espai expositiu

Ajuntament i Fira de Barcelona acorden remodelar el Palau Victòria Eugènia i destinar-ne una part a usos culturals | El projecte farà que la ciutat tingui "una major presència en els circuits internacionals de grans esdeveniments expositius"

L'interior del pavelló Victòria Eugènia, amb la imatge de la previsió de remodelació
L'interior del pavelló Victòria Eugènia, amb la imatge de la previsió de remodelació | Esteve Plantada
31 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:43h
Barcelona augmentarà la capacitat d'oferta expositiva amb 6.350 m2. L'Ajuntament i Fira de Barcelona han arribat a un acord per remodelar el Palau Victòria Eugènia, que estava cedit per a usos firals fins el 2025. El conveni permetrà a la ciutat guanyar una nova superfície per acollir grans exposicions, en un fet que farà possible tenir "una major presència en els circuits internacionals de grans esdeveniments expositius".

"Aquesta és l'operació més important d'ampliació d'espais expositius des dels Jocs del 1992", ha afirmat Jaume Collboni, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, tot posant de relleu la magnitud i transcendència de les properes obres de remodelació de l'espai. "La ciutat no pot tenir com a excusa que no hi ha espais temporals per acollir grans exposicions internacionals", ha reblat.

"En els darrers anys, la política de Cultura ha estat rehabilitar i recuperar espais per  nous usos culturals", ha subratllat Collboni. "La remodelació d'aquest pavelló és coherent amb la línia que hem seguit i dona ús a un espai magnífic en una zona estratègica de la ciutat". L'objectiu és que la temporada 2018-19 ja sigui un espai obert
 
Dues sales polivalents

El nou espai estarà dividit en dues sales, tot i que tindrà "la polivalència suficient per acceptar divisions internes que les multipliquin o apleguin", segons ha explicat aquest dilluns en roda de premsa Jaume Collboni. El proper mes de setembre, l'Ajuntament i la Fira signaran un conveni mitjançant el qual s'establirà la cessió i l'ús compartit dels espais.

L'Institut de Cultura transferirà 2,5 MEUR a la Fira de Barcelona, que seran destinats a les obres d'adequació del recinte. La vigència del conveni serà de quatre anys i es podrà prorrogar quatre anys més. El Palau Victòria Eugènia, obra de Josep Puig i Cadalfach i construït entre 1918 i 1923 amb vista a la celebració de l'Exposició Internacional de Barcelona de 1929.
 

Moment previ a la roda de premsa de presentació de la remodelació del Palau Victòria Eugènia Foto: Esteve Plantada