El gran encert de Sons del Món

El festival combina els concerts de gran format amb trobades més íntimes en cellers petits de l'Empordà que són una meravella per als sentits

Concert de Judit Neddermann al festival Sons del Món
Concert de Judit Neddermann al festival Sons del Món | Carme Otero
31 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:37h
Tot el territori català bull cada estiu amb una quantitat immensa de festivals. Les possibilitats són gairebé infinites a cada racó del país, amb concerts de tots els estils, amb grans figures internacionals, estrelles locals i artistes emergents. Catalunya és una potència cultural i això es pot comprovar cada estiu.

Tanmateix, la gran majoria de concerts i festivals responen a un patró molt semblant, i no es estrany trobar els mateixos noms en diversos festivals amb presentacions gairebé idèntiques. Per això és una alenada d'aire fresc que algú s'empesqui un format innovador i diferent, com els concerts de petit format del festival empordanès Sons del Món.

A banda dels grans concerts a Roses, Empuriabrava o Castelló d'Empúries –en entorns magnífics com la Ciutadella de Roses o la Plaça de la Basílica de Castelló– els organitzadors repeteixen enguany una proposta magnífica: concerts íntims en espais únics, com alguns dels petits cellers més innovadors de l'Empordà. 
 

Judit Neddermann al festival Sons del Món Foto: Mònica Quintana


Un bon exemple ha estat el concert de Judit Neddermann al terrat dels Cellers d'en Guilla. Només ella i la seva guitarra, amb una visió imponent de 360 graus de l'Empordà, de la muntanya al mar, tot combinant la música dolça i encantadora de la cantautora de Vilassar de Mar amb la degustació dels vins del celler. Una experiència total per a tots els sentits.

Encara queda la possibilitat de gaudir d'aquest format amb el concert que aquest dissabte 5 d'agost oferiran Maria Arnal i Marcel Bagés al celler Espelt de Vilajuïga. Hi ha moltes alternatives de concerts i festival aquest estiu, però la proposta de Sons del Món és probablement la millor de totes.