Les entitats de Barcelona demanen a Colau que s'impliqui en l'1-O i la FAVB ho frena

La Federació d'Associacions de Veïns critica que la petició a l'alcaldessa s'ha dut a terme sense "consens" i que l'1-O és una "convocatòria" i no un "referèndum"

29 de juliol del 2017
Actualitzat el 30 de juliol a les 9:21h

Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona Foto: Josep M Montaner


El teixit associatiu de Barcelona vol votar en el referèndum de l'1 d'octubre. Així ho ha fet constar a l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, en la carta titulada "Alcaldessa, empareu els nostres drets!". En la missiva, el Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) reclama a Colau que "faciliti els recursos necessaris" per facilitar la votació als barcelonins "tal i com ho podran fer altres ciutadans en molts altres municipis catalans".

El CAB comença recordant a Colau que "el dret al vot, en una societat democràtica i que vol viure en democràcia, és potser el dret fonamental més bàsic que té la seva ciutadania, sense el qual, la resta dels seus drets fonamentals, com a individus i com a ciutadans, queden també esmenats i coartats". L'entitat es mostra convençuda "la defensa dels drets fonamentals i bàsics de la ciutadania, com és el dret d’expressió i de vot" mereixen el seu "compromís públic i ser defensats sense pors ni renúncies", front als embats judicials de l'Estat.

Queixa de la FAVB

La reclamació del CAB no ha acabat d'agradar a la junta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), que, en una nota interna a la qual ha tingut accés NacióDigital, ha mostrat "sorpresa" i critica que "per una presa de postura en aquest tema tan sensible hagués calgut un consens amb les entitats que formem part del CAB".

La FAVB assegura que "sempre ha defensat de forma compromesa la democràcia i el dret a decidir" però remarca que "els ferms anhels democràtics no són exclusius dels qui recolzen la convocatòria" de l'1-O. "Hi ha gent que legítimament considera que l'1-O no és una estratègia vàlida per fer efectiu el dret d'autodeterminació i inclús pensa que els mateixos organitzadors ho saben prou bé i també hi ha altres que reconeixen que la convocatòria no té les condicions per ser un referèndum efectiu però si que volen participar-hi com a forma d'expressió i protesta", argumenta l'entitat veïnal. Per a la FAVB cal definir l'1-O de "convocatòria" i no com a "referèndum".

"Alcaldessa, empareu els nostres drets!": carta del Consell d'Associacions de Barcelona a Colau per l'1-O by naciodigital on Scribd

Arxivat a