1 de 10
Empreses

Cellnex Telecom obté un benefici de 19 milions d'euros en el primer semestre

Aquestes dades suposen un 21% menys que l'any passat, tot i que els ingressos de la companyia creixen un 12% i se situen en els 379 milions d'euros

per Redacció, 28 de juliol de 2017 a les 10:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El conseller delegat de Cellnex Telecom, Tobías Martínez Foto: ACN


La companyia Cellnex Telecom ha obtingut un benefici net consolidat de 19 milions d'euros, cosa que suposa el 20,83% menys que el resultat registrat en la primera part de l'any passat. Cellnex arriba a aquests resultats després d'aconseguir uns ingressos de 379 milions d'euros en el període, amb un creixement del 12,13%. El resultat net de la companyia s'ha vist afectat pels costos que han acompanyat les fortes inversions en nous emplaçaments de torres de telecomunicacions on la companyia ha invertit entre el 2016 i els primers sis mesos d'aquest any un total de 800 milions d'euros en emplaçaments a França, Holanda, Itàlia, Regne Unit i Suïssa. Tobías Martínez, conseller delegat de Cellnex, s'ha mostrat satisfet pels resultats que ''compleixen un cop més amb l'expectativa del mercat''.


Per línies de negoci, els serveis i infraestructures per a telecomunicacions van aportar el 58% dels ingressos, 219 milions d'euros, amb un creixement del 19%. La divisió d'infraestructures i serveis de difusió audiovisual va absorbir el 32% dels ingressos totals, amb 121 milions d'euros de facturació, un 7% més que en el 2016. 

El negoci de xarxes de seguretat i emergències i solucions per la gestió intel·ligent d'infraestructures urbanes (Iot i smart cities) va absorbir el 10% dels ingressos amb 40 milions d'euros, amb una lleugera disminució de la facturació del 2,44% en relació amb el mateix període del 2016. 


L'Ebitda (beneficis abans d'impostos, amortitzacions i interessos financers) s'ha situat en el primer semestre en 168 milions, el 25,37% més. La internacionalització del grup e consolida com es constata en el fet que el 39% dels ingressos i el 39% de l'Ebitda venen de l'estranger. 

L'endeutament de la companyia es va situar en el primer semestre en 1.552 milions d'euros, amb una ràtio anualitzada de deute sobre Ebitda de 4,6 vegades. Un 84% de l'endeutament té unes condicions d'amortització a tipus fix i amb una mitjana de cost del 2% i un període d'amortització de 6,4 anys. 


Aquest mes de juliol Cellnex ha ampliat en 600 torres de telecomunicacions més a França, fruit de l'acord signat amb Bouygues Telecom. Aquest acord suposa l'adquisició de 4.000 emplaçaments, tots ells ja adquirits i operatius als que s'afegiran els 600 d'aquest mes de juliol. 

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

Participació