El Govern fa evident el seu paper per aconseguir desconvocar la vaga del metro

La consellera Dolors Bassa assenyala que l'empresa s'ha adonat que existien "incompliments" en relació als treballadors | L'Ajuntament reivindica que l'acord és fruit d'un "esforç interinstitucional" i no només de la Generalitat

Dolors Bassa, en una imatge al Parlament
Dolors Bassa, en una imatge al Parlament | Adrià Costa
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 20:06h
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha celebrat aquest dijous "l'esforç" de TMB i el comitè d'empresa per haver "confiat" en la mediació del Govern per tal de desconvocar la vaga de metro, que durant tretze setmanes consecutives havia afectat els usuaris del transport públic. "Les condicions laborals milloren i se solucionen incompliments", ha destacat Bassa en declaracions als mitjans des dels passadissos del Parlament, que és on han rebut la notícia de la desconvocatòria.

"L'empresa s'ha adonat dels incompliments en acords anteriors", ha apuntat la consellera en relació als responsables de TMB. "Des de la Generalitat sempre hem cregut que el diàleg era la manera de solucionar el cas, malgrat uns sectors determinats que pensaven el contrari", ha destacat Bassa, que veu també en l'acord "millores per a la ciutadania".

Vidal reivindica que l'esforç és compartit i no mèrit exclusiu del Govern 

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, ha atribuït l’acord a un “esforç interinstitucional” per deixar clar que no és mèrit exclusiu de la Generalitat. "Aquí no hem escatimat esforços per poder arribar a un acord, posant millores i propostes sobre la taula que finalment la plantilla ha pogut valorar", ha apuntat.

Vidal ha agraït la col·laboració del Govern, però ha volgut deixar clar que l'esforç ha estat col·lectiu per tal de tancar una negociació "altament complexa". "Hem estat molt de temps negociant, intentant fer prevaldre els interessos de tothom, dels treballadors, del servei públic i de la ciutadania", ha apuntat. Precisament, també ha aprofitat per demanar disculpes als veïns per les afectacions que han patit dilluns rere dilluns.

La regidora no ha volgut detallar quina ha estat la clau de volta que ha permès desencallar les negociacions, perquè en una negociació que dura tant de temps, ha dit, "mai hi ha un únic element". "Tots els oferiments que s'han anat fent i les millores que hem posat sobre la taula han contribuït a generar un conveni que no és gens senzill", ha resumit.

L’alcaldessa de Barcelona també ha reaccionat des de Twitter a l’acord. En dues piulades, Colau ha assegurat que amb el pacte final “es milloren les condicions laborals i es garanteix la qualitat del servei”. “Guanya el transport públic. Guanya la ciutat”, ha afegit.
 
A més, Colau ha volgut manifestar que lamenta “les molèsties que han tingut les vagues per a tota la ciutadania” i ha agraït “l'esforç de totes les parts que han treballat per l’acord”.

Retrets de Barcelona en Comú a ERC

També a Twitter, el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha volgut donar les gràcies a Dolors Bassa, i al seu equip que s’ha fet càrrec de la mediació –membres del seu mateix partit- “per la feina per acabar amb la vaga del Metro”, tot afegint que “calia una solució”.

El tinent d’alcalde de Barcelona Jaume Asens ha piulat també celebrant “l’acord històric” a TMB, però ha aprofitat per retreure que, mentre algunes persones com Colau “agraeixen a totes les parts” la feina feta per aconseguir un pacte, “hi ha qui malauradament fa partidisme fins al final”, assenyalant directament a Bosch.
Arxivat a