Perill de vaga a l'aeroport del Prat: els vigilants del control de seguretat insten Aena a moure fitxa

Els treballadors reclamen a l'operador aeroportuari que participi a les reunions per desbloquejar el conflicte laboral | De moment, es limitaran als serveis que marca el reglament, fet que podria provocar noves cues

Les cues a l'aeroport per accedir al control de seguretat es produeixen des de dilluns
Les cues a l'aeroport per accedir al control de seguretat es produeixen des de dilluns | ACN
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 20:33h
L'aeroport del Prat podria afrontar un mes d'agost amb vaga als controls d'accés. Els vigilants de seguretat han avisat aquest dimarts que mantindran la vaga indefinida convocada a partir del dia 4 d'agost si Aena no participa a les reunions per desbloquejar el conflicte. Segons han explicat fonts del comitè d'empresa a l'ACN, l'operadora aeroportuària no s'ha presentat a la reunió d'aquest dimarts a la seu del departament de Treball i, finalment, no s'ha pogut dur a terme.

Empresa i treballadors s'han emplaçat a una nova trobada el proper divendres a les 11 del matí i els treballadors reclamen que aquest cop sí que hi hagi presència d'Aena. De moment, els vigilants han decidit limitar-se a realitzar els serveis que marca el reglament, cosa que podria provocar noves aglomeracions en els propers dies.

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat denuncien que tenen menys efectius dels que consideren necessaris i reclamen millores en les seves condicions laborals. Afirmen que hi ha manca de personal i que estan sotmesos a una càrrega de treball "insostenible" que els genera esgotament físic i psíquic. Per tot això, han convocat vaga indefinida tots els divendres, diumenges i dilluns de 5:30 a 6:30, de 10:30 a 11:30, de 16:30 a 17:30 i de 18:30 a 19:30.

Per la seva banda, Aena no han concretat si un representant de l'empresa assistirà a la reunió de divendres. Les mateixes fonts empresarials consultades han defensat que es tracta d'un conflicte aliè a Aena perquè és entre els empleats i l'empresa concessionària del servei, Eulen. 
 

Les cues a l'aeroport del Prat es produeixen des de dilluns al matí. Foto: ACN


Segona jornada de cues

L'aeroport del Prat ha viscut aquest dimarts una nova jornada de cues als controls de seguretat, la segona aquesta setmana. Les aglomeracions Les llargues cues per accedir als controls de seguretat a l'aeroport del Prat s'han tornat a repetir arran del conflicte laboral que mantenen els treballadors de l'empresa concessionària, Eulen, amb la direcció per la càrrega de feina i la manca de plantilla.Aquesta matinada i fins a dos quarts de vuit s'han format cues importants per creuar els controls de seguretat i sobre les onze del matí s'han tornat a produir acumulacions de passatgers fins al voltant de les dotze del migdia, quan la situació s'ha tronat a normalitzar. Des de dilluns que es produeixen aglomeracions al vestíbul de l'aeroport. Els treballadors neguen estar fent una vaga encoberta i expliquen que simplement estan fent el que marca el seu conveni.

Rull demana a Aena que sigui el "màxim de diligent"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va demanar dilluns a Aena que sigui el "màxim de diligent" per resoldre les incidències que "puguin afectar els passatgers". El conseller va recordar que ja va avisar que aquest estiu "seria llarg" i que caldria "estar molt a sobre" de l'operativitat. El conseller va insistir que "no s'hi valen discursos triomfalistes en relació a la gestió ordinària de l'aeroport" i va reclamar "poques declaracions i molta operativitat".
Arxivat a