El PDECat sosté que el «sectarisme» de Rajoy tindrà efecte mobilitzador per al referèndum

Carles Campuzano, cap de files de la formació al Congrés, assegura que una inhabilitació de Puigdemont faria que la Generalitat tingués al seu costat també els contraris a la independència | Insisteix que amb el codi penal no es resoldrà la qüestió catalana

Carles Campuzano i Jordi Xuclà, en roda de premsa a la seu del PDECat
Carles Campuzano i Jordi Xuclà, en roda de premsa a la seu del PDECat | ND
24 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:46h
Carles Campuzano, portaveu del PDECat al Congrés dels Diputats, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que el "sectarisme polític" del PP "facilitarà que més gent se senti interpel·lada a donar suport al referèndum" de l'1 d'octubre. Campuzano es referia a la intervenció total de les despeses de la Generalitat per part de el govern espanyol, que a partir d'ara exigirà un control setmanal sobre els diners que gasta l'administració catalana per comprovar que cap euro es destina a la consulta vinculant.

"El sectarisme polític del PP no es pot convertir en una acció injusta i deslleial amb tot el poble de Catalunya", ha apuntat el dirigent nacionalista, que ha indicat que no s'aconseguirà "humiliar les institucions catalanes" amb mesures com aquesta.

Sobre la possibilitat que el president Carles Puigdemont sigui inhabilitat, Campuzano ha ressaltat que seria un "immens error". "Si això passa, la Generalitat tindria al seu costat la immensa majoria de Catalunya, fins i tot els que no són independentistes", ha argumentat el portaveu del PDECat al Congrés dels Diputats.