​L'Ajuntament de Barcelona compra tres edificis del carrer Lancaster per evitar l'expulsió dels veïns

Els inquilins temien que un fons inversor adquirís els immobles, com ha passat en el cas del número 13, que és propietat de MK Premium | L'Ajuntament ha tancat l'operació de compra per un valor de 5,6 milions d'euros

Els edificis del carrer Lancaster, al Raval
Els edificis del carrer Lancaster, al Raval | Jordi Jon Pardo
Redacció
24 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:24h
Pas al front de l'Ajuntament de Barcelona per lluitar contra l'especulació immobiliària. El consistori ha comprat els edificis dels números 7,9 i 11 del carrer Lancaster, al barri del Raval, per evitar l'expulsió dels inquilins dels pisos. Els veïns, que portaven mesos en peu de guerra advertint del risc que corrien enfront de l'empresa MK Premium, troben així una solució als seus maldecaps. De moment, han aconseguit protegir-se de la pressió que exerceix la gentrificació, fenomen que s'expandeix com una taca d'oli per tota Barcelona.

L'Ajuntament ha completat l'operació sense exercir dret de tempteig i retracte, com sí que es va fer per adquirir l'edifici del carrer Leiva, comprat el maig passat. El govern municipal ha adquirit 41 pisos per un valor de 5.658.512 euros, tal com ha confirmat aquest dilluns.

Un cop completada la compra, l'Ajuntament farà una diagnosi de cada unitat familiar per comprovar que es puguin mantenir els habitatges a un preu assequible, sempre en funció dels ingressos dels inquilins. El consistori ha comprovat que els llogaters de les tres finques tenien contractes fraudulents, que ara hauran de revisar-se. MK Premium ja va intentar utilitzar aquest fet per anul·lar els contractes dels inquilins. De fet, l'edifici número 13 del mateix carrer ja va acabar mesos enrere a mans de l'empresa

La regidora de Ciutat Vella, denunciada per injúries 

Aquest cas ha esquitxat també la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, denunciada per MK Premium per injúries i calúmnies. En declaracions aques dilluns als mitjans, la regidora -que va acusar l'empresa de coaccionar els veïns perquè marxessin- ha subratllat la necessitat d'enviar un missatge als "especuladors". "No són benvinguts a la ciutat", ha declarat. "Aquesta compra es fa també per garantir el dret a l'habitatge, sobretot de la gent més vulnerable", ha conclòs Pin.

El regidor d'Habitatge de l'Ajuntament, Josep Maria Montaner, ha recordat que la política del consistori en aquesta matèria no només implica construir habitatges nous i incorporar-ne de buits, sinó també, i en "casos excepcionals", adquirir propietats si el cas així ho requereix. En el cas del carrer Lancaster, es tracta de finques ubicades en una zona de forta demanda residencial i amb una "pressió especulativa intensa", ha dit Montaner.



 
Arxivat a