Omella castiga el polèmic sacerdot Custodio Ballester i el deixa sense parròquia

L'arquebisbe de Barcelona aparta el capellà espanyolista de l'Hospitalet i li permet "un any sabàtic"

Custodio Ballester, a la marxa d'exlegionaris en favor de la unitat d'Espanya
Custodio Ballester, a la marxa d'exlegionaris en favor de la unitat d'Espanya | Adrià Costa
23 de juliol del 2017
Actualitzat el 24 de juliol a les 7:18h

Les declaracions polèmiques de Custodio Ballester, el rector de la parròquia de la Concepció de l'Hospitalet de Llobregat, que recentment va dir que l'homosexualitat era un "pecat gravíssim", han acabat amb la paciència de l'arquebisbe.
                        
L'arquebisbat ha optat per una fórmula subtil per castigar Ballester: presentar-ho com un any sabàtic. Segons ha pogut saber NacioDigital, el sacerdot tenia coll avall que seria sancionat amb un canvi de parròquia, però no esperava quedar-se en "terra de ningú".

La duresa de la sanció pot suposar una ruptura entre Omella i el sector més conservador i crític amb el catalanisme de l'Església catalana. Fins ara Omella havia actuat amb molts equilibrismes per no indisposar-se amb cap facció.

Un capellà conservador i espanyolista

Custodio Ballester és un sacerdot conegut per les seves posicions conservadores i espanyolistes. Recentment, va participar en una marxa d'exlegionaris en favor de la unitat d'Espanya. Ballester va entrar en la polèmica arran d'un acte d'homenatge a la seva parròquia als combatents de la División Azul, els voluntaris que van ser enviats per Franco a Rússia per lluitar al costat de l'Alemanya nazi.

També va ser objecte de polèmica per les seves declaracions homòfobes el juny passat en què qualificava de "pecat gravíssim" l'homosexualitat. Arran d'aquestes paraules, l'àrea d'Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGTBI del departament de Treball, Afers Socials i Famílies va decidir obrir diligències d'informació i actuacions prèvies per si les afirmacions de Ballester podien vulnerar la llei contra l'homofòbia aprovada pel Parlament el 2014. Finalment, però, la Generalitat va arxivar l'expedient obert contra el rector de l'Hospitalet de Llobregat.

Arxivat a