Les dones valentes, protagonistes de la penúltima jornada del Festival Nits

El certamen de Vic homenatja les "Kung Fu Girls" amb la presentació del tercer llibre editat pel festival | A la nit, la Bassa dels Hermanos acull sopar cantonès i la projecció de "Shock Wave", el film més taquiller de la Xina i Hong Kong

El Festival Nits ret homenatge a les «Kung Fu Girls»
El Festival Nits ret homenatge a les «Kung Fu Girls»
22 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:56h

L'empoderament femení sona comuna nova conquesta a casa nostra, però és un dels motius més recurrents i vius de la tradició del cinema oriental d'acció. Per això, després d'una setmana de diversió i de grans troballes cinèfiles, el Festival Nits de cinema oriental enfila un dissabte molt intens posant el focus en en les heroïnes d'aquesta mena de films. La jornada se centra en les dones valentes, amb retrats de la realitat i un reconeixement a les "Kung Fu Girls".

Projeccions retrospectives (My Young auntie + Mrs K), infantils (McDull, rise of the rice cooker) han servit de preludi per la presentació del llibre Kung Fu Girls, al Casino de Vic, en un acte que compta amb la presència dels autors Domingo López, Jorge Endrino i Toni Benages, i amb els representants de la Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les, entitat que ha donat suport a la Retrospectiva i a l'edició del llibre, el tercer del festival.

Tot seguit, Vic es prepara per l'arribada de The Posterist, al cinema vigatà, amb un col·loqui posterior amb l’equip de la pel·lícula: el dibuixant Yuen Tai-Yung i el director Hui See-Wai. El film s'endinsa en les vicissituds de l'home que ha dibuixat tots els cartells de les pel·lícules de Hong Kong famoses dels anys 70, el fascinant creador de tot un imaginari.
 
El film que ha arrasat a la Xina i Hong Kong

Activitats que conformen un pròleg fascinant pel plat final del dia, la projecció de Shock Wave, un film que ha arrasat a la taquilla de la Xina i Hong Kong, en un acte que comptarà amb una sessió musical prèvia de Guillem Roma, Be Asian, amb sopar cantonès a l'aire lliure. Com sempre, al tradicional emplaçament de la Bassa dels Hermanos. Per cloure el dia, Nit golfa amb Tetsudon, The Kaiju Dream Match, amb Hisao Hoshino com a presentador.