L'agenda de Gordó i un «pen drive»: la versió de la Generalitat sobre la visita de la Guàrdia Civil

Els agents, segons fonts governamentals, no han manipulat en cap moment els sistemes informàtics de Palau | Se'ls ha lliurat informació en paper, però un nou requeriment ha obligat a entregar-la també en suport digital | Turull destaca que es vol col·laborar amb la justícia, però no a través d'"espectacles" ni "humiliacions"

José Grinda és el fiscal que ha supervisat les peticions d'informació de la Guàrdia Civil
José Grinda és el fiscal que ha supervisat les peticions d'informació de la Guàrdia Civil | ACN
20 de juliol del 2017
Actualitzat el 21 de juliol a les 10:26h
Passades les deu del matí, cinc agents de la Guàrdia Civil vestits de paisà han arribat al Palau de la Generalitat. L'escena ha estat pràcticament calcada a la que s'ha viscut al Parlament. Els membres de les forces de seguretat de l'Estat portaven requeriments judicials d'informació sobre l'agenda de visites de Germà Gordó durant la seva etapa com a secretari del Govern durant el primer executiu presidit per Artur Mas. La jornada ha acabat després de les sis de la tarda. Què ha passat entre una escena i l'altra?

Quan els consellers han arribat a Palau, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, els ha reclamat que s'esperessin a la sala d'espera que hi ha al costat de la porta principal. "La seu del Govern no pot ser lloc d'escenificacions mediàtiques de cap mena", sostenen fonts consultades per NacióDigital. "Col·laboració amb la justícia, tota. Espectacles i humiliacions al Palau de la Generalitat, cap", ha reflexionat Turull després que els agents hagin marxat. L'operatiu l'ha coordinat el fiscal José Grinda, que s'ha personat a la Plaça de Sant Jaume a mitja tarda. Només un guàrdia civil, però, ha anat més enllà de la sala d'espera que hi ha a les cotxeres de Palau.
 
La informació requerida per les forces de seguretat -l'agenda de visites de Gordó i la relació del personal que li donava suport administratiu-  ha estat entregada en paper. Ara bé, un nou requeriment judicial instava la Generalitat a lliurar les dades en suport informàtic verificades per un agent. Se l'ha fet entrar per la porta de Sant Sever, segons les fonts consultades, i s'ha encarregat de comprovar que tot fos correcte. Se li ha entregat un pen drive, però en cap moment la Guàrdia Civil ha manipulat els sistemes informàtics de la Generalitat. "Un cop ho tenien tot, han marxat", relaten a Palau.

"En cap moment s'ha fet un escorcoll no hi havia cap ordre en aquest sentit", destaquen les fonts governamentals consultades. En tot moment, insisteixen a la Generalitat, el tracte ha estat "correcte" amb els agents. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat informat de l'evolució del dia. No ha estat, doncs, una jornada qualsevol a Palau. Tampoc ho ha estat al Parlament ni a la conselleria de Justícia.