Arxivat l'expedient contra el capellà Custodio Ballester per les seves declaracions homòfobes

El sacerdot va qualificar l'homosexualitat de "pecat gravíssim" en el transcurs d'un sermó a la seva parròquia de l'Hospitalet de Llobregat

Custodio Ballester
Custodio Ballester | Adrià Costa
19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:16h
La Generalitat ha arxivat l'expedient obert contra el sacerdot Custodio Ballester, rector d'una parròquia de l'Hospitalet de Llobregat, per unes suposades afirmacions homòfobes. El capellà va pronunciar una homilia el juny passat en què qualificava de "pecat gravíssim" l'homosexualitat. Arran d'aquestes paraules, l'àrea d'Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGTBI del departament de Treball, Afers Socials i Famílies va decidir obrir diligències d'informació i actuacions prèvies per si les afirmacions de Ballester podien vulnerar la llei contra l'homofòbia aprovada pel Parlament el 2014.

En aquell sermó, Ballester va fer referència a la celebració del dia de l'orgull gai tot afirmant que "amb els homosexuals mostrant les seves vergonyes per tot arreu la gent encara acabarà pensant que això és normal i està bé, però resulta que no". Analitzades les paraules de Custodio Ballester, des de l'àrea d'Igualtat han considerat que se situen dins de l'àmbit de la llibertat d'expressió i no són mereixedores de sanció.

Custodio Ballester és un sacerdot conegut per les seves posicions conservadores i espanyolistes. Recentment, va participar en una marxa d'exlegionaris en favor de la unitat d'Espanya. Ballester va entrar en la polèmica arran d'un acte d'homenatge a la seva parròquia als combatents de la División Azul, els voluntaris que van ser enviats per Franco a Rússia per lluitar al costat de l'Alemanya nazi.