Turull defensa el nomenament del nou director dels Mossos i el contrasta amb l'«operació Catalunya»

El conseller de la Presidència recomana al govern espanyol "confondre's amb el paisatge" en lloc de criticar Pere Soler pels seus tuits independentistes

18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:33h

Puigdemont i Junqueras arriben a la reunió del Govern amb dos dels nous consellers, Turull i Ponsatí Foto: Govern


El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha defensat aquest dimarts el nomenament de Pere Soler com a director dels Mossos d'Esquadra després de la dimissió d'Albert Batlle. Soler ha generat crítiques des de l'oposició i també per part del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que troba "autoritàries" i "sectàries" les opinions del nou director de la policia catalana a Twitter. En alguna ocasió, Soler va apuntar en aquesta xarxa social que "tots els espanyols" li feien "pena".

"Segur que es referia a que no es veu en un Estat com aquest", ha apuntat Turull. "Si algú esperava que Joaquim Forn nomenaria algú proper al PP, ens sap greu", ha destacat el conseller de la Presidència. "Qualsevol crítica a Soler que vingui del govern espanyol ens la prendrem com un elogi", ha destacat el dirigent nacionalista, que ha recordat l'existència de l'operació Catalunya.

"No ens volem assemblar gens a l'estat espanyol, pel que fa a la policia", ha insistit Turull, que ha recomanat a la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que es "confongui" amb el paisatge quan tracti aquests assumptes. Turull ha volgut assenyalar que Soler té "tota la confiança" de l'executiu.

El ministre de l'Interior, segons Turull, hauria d'estar pendent de "casa seva" i no dels Mossos i el referèndum. "Jorge Fernández Díaz encara és diputat", ha destacat el portaveu de l'executiu.