​Colau aprofita el canvi de mans de Mémora per reivindicar la creació d'una funerària pública

El fons canadenc Ontario Teachers' ha adquirit el 95% l'empresa al britànic 3i per 500 milions d'euros

Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:57h

El tanatori de Sant Gervasi, un dels que gestiona Serveis Funeraris de Barcelona. Foto: ACN


L'adquisició per Ontario Teachers de la funerària Mémora ha reviscolat el debat sobre el futur del sector a Barcelona. El govern d'Ada Colau ha aprofitat aquest dilluns l'operació per reivindicar la seva intenció de crear una funerària pública a la ciutat, una iniciativa que per ara està bloquejada per la manca d'acord amb l'oposició, i ha descartat la compra de Serveis Funeraris –el 85% és de Mémora i el 15% restant municipal- i el rescat de concessions dels tanatoris.

ERC i el grup Demòcrata havien demanat al govern municipal que estudiés altres opcions en lloc d'optar per la creació d'una nova empresa pública. L'Ajuntament ho ha fet, i ha constatat que són "inviables", segons ha assegurat el regidor de Presidència, Eloi Badia, i més després que hagi transcendit la venda de Mémora. "Tornem a interpel·lar el plenari perquè posi les necessitats de la ciutadania per davant de les postures de partit", ha insistit Badia, que busca suports per tirar la funerària endavant.

Ontario Teachers Pension Plan ha tancat l'adquisició del 95% Mémora, amb negoci a Espanya i Portugal, al grup britànic 3i per un total de 500 milions d'euros. Els ingressos totals assignats a 3i per la venda de la seva participació a Mémora ascendeixen aproximadament a 133 milions d'euros, i aquesta participació estava valorada en uns 98 milions d'euros a 31 de març del 2017.

El fons canadenc ja coneix aquest mercat de la mà de la seva participació amb l'empresa francesa OGF, primer grup de serveis funeraris de França, que realitza 122.000 serveis funeraris. Ontario Teachers' Pension Plan gestiona 175.600 milions de dòlars canadencs en actius nets procedents del major pla de pensions del col·lectiu de mestres del Canadà.
Arxivat a