El PDECat veu necessari que sigui «exclusivament» el Govern qui comandi el referèndum

La coordinadora general dels nacionalistes, Marta Pascal assegura que es dedicarà de forma "exclusiva" al partit, de manera que s'allunya de la presidència del grup parlamentari de Junts pel Sí | Assenyala que ella, Munté, Mas i Bonvehí centraran els seus esforços en "consolidar" el projecte nacionalista

Roda de premsa del PDECat
Roda de premsa del PDECat | PDecat
14 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:04h
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha assegurat aquest divendres que "qui sap millor el preu" d'enfrontar-se a l'Estat són els nacionalistes arran de les quatre inhabilitacions rebudes els últims mesos, i ha destacat que "no se'ls poden donar lliçons" del "compromís" i la "determinació" per tal que es posin les urnes el proper 1 d'octubre. "Creiem que és necessari que la presa de decisions la tingui exclusivament el president i els membres del Govern", ha apuntat Pascal, en referència als organismes de coordinació externs relacionats amb el procés català.

La direcció executiva del PDECat s'ha reunit per abordar els canvis que ha viscut el Govern en les últimes hores. Puigdemont ha decidit prescindir de Neus Munté (Presidència), Meritxell Ruiz (Ensenyament), Jordi Jané (Interior) i Joan Vidal de Ciurana (secretari del Govern). Pascal ha participat en totes les converses que han precipitat la remodelació de l'executiu, a diferència del que va passar amb el cessament de Jordi Baiget, al qual va defensar poques hores abans que fos convidat a deixar el Govern.

Pascal ha comparegut acompanyada per quatre membres de l'executiva: Dolors Tella, Vanessa Farré, Lluís Soler i David Bonvehí. "Vull expressar tot el respecte cap al president Puigdemont, i també el nostre afecte i agraïment i escalf als companys de partit", ha destacat la dirigent nacionalista, en referència als consellers sortints. "Tots han servit amb plenitud tots els propòsits. Tenen el dret a ser respectats en la decisió presa, que aquest cop sí que s'ha pres de manera conjunta", ha destacat.

"Som l'únic partit que ha posat dos presidents independentistes al país", ha assenyalat Pascal, que ha indicat que el projecte del PDECat és "fort" i aspira a "representar el centre polític" del país. "Aquest projecte necessita més que mai molta dedicació, ho hem pogut comprovar aquest any", ha indicat la coordinadora general. En els propers dies, ha assenyalat, l'executiva del partit es dedicarà "de forma exclusiva" a "consolidar" el projecte polític.

Els nous fitxatges que entren a l'executiu català són Jordi Turull (Presidència), Clara Ponsatí (Ensenyament), Joaquim Forn (Interior) i Víctor Cullell (secretari del Govern). Prendran possessió a les cinc de la tarda a Palau. Al llarg de les dues últimes setmanes, el Saló Sant Jordi de la Generalitat haurà viscut tres cerimònies: la presa de possessió de Santi Vila a Empresa, la de Lluís Puig a Cultura i la que es viurà aquest divendres dels quatre nous dirigents governamentals.