​Els treballadors del Bicing inicien aquest dimecres quinze jornades de vaga

Denuncien salaris baixos de 950 euros al mes i ritmes de treball "inacceptables" | El servei, que estarà obert, es veurà afectat a les zones de destí amb més concentració de bicicletes

Redacció
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 7:11h

Una estació del Bicing de Barcelona. Foto: Eva Domínguez


El comitè d'empresa del Bicing ha convocat 15 jornades de vaga de quatre hores a partir d'aquest dimecres, 12 de juliol, i fins al 31 del mateix mes per denunciar la "situació de precarietat econòmica i de lamentables condicions de treball". Els treballadors van aprovar fa uns dies en una assemblea secundar les jornades de protesta per reclamar una "negociació real amb l'empresa i l'Ajuntament de Barcelona".

Les aturades afectaran els serveis de transport, distribució i manteniment de bicicletes i estacions. Malgrat que el servei estarà obert, es preveu incidències especialment a les zones de destí i de més concentració de bicicletes.

Les aturades d'aquest dimecres seran de 8 a 12h, en el torn del matí; de les 16 a les 20h, en el de tarda; i de les 23 a les 3h de la nit, el mateix horari que a la resta de dies laborables. Els dissabtes es faran de 7 a 11, i de 16 a 20; i els diumenges, des de la mitjanit fins a les 4 de la matinada.

Bicing recomana als usuaris planificar els desplaçaments amb antelació, consultar la disponibilitat de bicicletes, sobretot a destí.

Les jornades de vaga estan convocades per als dies 12, 14, 15,16, 17, 19, 21, 22, 23, 24, 26, 28, 29, 30 i 31 de juliol. Els treballadors es queixen dels salaris baixos (950 euros al mes), la càrrega i descàrrega de les bicis de 23 quilos i els ritmes i organització de treball "inacceptables" que "incompleixen les normes de prevenció i del codi de circulació", entre altres reclamacions.

En un comunicat, la CGT també lamenta la "manca de resposta sindical" i ha assegurat que dels nou delegats sindicals que hi ha a l'empresa sis s'han passat al seu sindicat.

La CGT ha lamentat que els diversos governs municipals que han passat per la ciutat des de la implantació del sistema els hagin demanat "paciència" i que l'actual govern d'Ada Colau no abordi la seva situació perquè, diu, al·lega que "ho gestiona una empresa privada".

Per tot això, asseguren que s'han vist "abocats a la vaga" després de la proposta final de l'empresa, que han titllat de "totalment insuficient" i que "no complia amb les expectatives de la plantilla".
Arxivat a